Tehetetlenség és düh az úr az utcára kerülő tungsramosok között – írja a Népszava. A lap munkásokat kérdezett Nagykanizsán.

"Rohadjon meg Orbán is" – dühösek az utcára került Tungsram-dolgozók
Fotó: MTI/Oláh Tibor

A zalai városban a közeljövőben 700-an kerülnek utcára a Tungrsam Group helyi gyárából, miután a cég bejelentette, az életben maradás érdekében a 3100 dolgozójából 1600-tól válik meg júliustól.

Rohadjon meg mindenki, aki hagyta, hogy idáig jussunk! A Tungsram, a polgármester, a Cseresnyés meg az Orbán is

– fakadt ki egy ötvenes férfi, aki úgy fogalmaz: kivágták őket, mint macskát szarni.

Ennyi idősen kinek kellünk majd? Ráadásul én csak az izzólámpa-gyártáshoz értek, hová tudok majd elmenni?

– tárta szét a kezét egy ötvenes asszony.

A dolgozók nem elégedettek a polgármester és az országgyűlési képviselőjük teljesítményével sem, további részletek a Népszava cikkében.

Forrás: nepszava.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Philip Marlowe: Nem vitatom hogy idejét múlt termék előállítása veszteséges. Ez nem csak a kapitalista világban van így. Csak az idős dolgozókat sajnálom, mert neki még sok évet kell dolgozni, és nem mindegy, hol, mennyiért. Mert ha pl. részmunkaidőben, vagy kevesebb bérért tud elhelyezkedni, ha eltud, ez a mostani infláció mellett katasztrófa számára, pláne, ha családos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@karma1: A stratégiai szerződés NEM az hogy végtelenségig támogatjuk az adónkból, a vezetőknek is kéne valamit csinálni.
karma1
Nagykanizsa - cseresnyes peter, balogh laszlo, mindketto fidesz -kdnp - ezt vlasztottatok, ezt kell szagolni a kovetkezo 4 evben, ha addig nem uti meg a guta a fenyessegest!
Tessek elfogadni, vagy tiltakozni ellene!
Németh István
Na a nuniba égőket dugdosó nyanyák! ne rinyáljatok, mert előre jeleztek az angol elvtársaitok! ez a múltra is vonatkozik!
Most meg régóta tudjátok hogy megszűnik a gyár egy része elmegy indiába, a többi e fene se tudja hova-ahol még olcsóbb a munkaerő! Tündér virágszálak a váltózások korát éljük! nem a poshadó kapitalizmusban élünk és nem is a vígécz szocializmusba, ahol azért is pénzt kaptatok ha nem dolgoztatok csak a budira jártatok nunizni! De még rosszabb is lenne, meg lehetne - mondjuk sokkal - ha nem az Orbán Viktor a vezér! Úgy, hogy rohadjatok meg ti ahányan vagytok és menjetek a büdös vécébe maszturbálni az üvegfiolákkal!
emerencia
@Németh István: Ne bántsd őket, ha tanultak volna, ugyanígy járnának. Idősen már mindegy, hogy ki a tanult és ki a tanulatlan. Én Szabolcsban anno 43 évesen helyezkedtem el nagy nehezen és 64,5 éves koromig, nyugdíjazásomig sikerült leamortizálni az egészségemet. A tanulmányaim jól jöttek a munkámhoz de pl. a tanulást 17
emerencia
@emerencia: Folyt. éves korában más munkakörben dolgozó munkatársnőm még életerősen, egészségesen elmehetett nyugdíjba ötven+ évesen. (Nem egyedi eset.) Orbán világában egyáltalán nem biztos, hogy a tudás mindenkinél elnyeri a jutalmát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.