Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény 2020. január 25-én Csenyétén, amikor két mentős rendőri kíséret nélkül nem volt hajlandó behajtani a faluba, ahová egy 49 éves, haldokló férfihoz hívták őket.

Nem hajtottak be egy haldoklóhoz a mentősök – ítéletet hozott az ügyészség

Fotó: pixabay.com

A Telex kérdéseire az ügyészség elmondta, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás a két mentős ellen az Encsi Rendőrkapitányságon, de az az Encsi Járási Ügyészség idén április 13-án bűncselekmény hiányában az eljárás megszüntetéséről döntött – írja a Telex.

Az ügy komoly botrányt kavart, a csenyétei Kótai Győző ugyanis úgy halt meg, hogy egy mentőautó a házától néhány száz méternyire várakozott.

A mentősök szerint azért nem hajtottak be a faluba, mert a haldokló hozzátartozói többször megfenyegették a mentők telefonügyeletesét, amiért szerintük nem ért ki időben a rohamkocsi.

Kótai Győző egy szombati napon este a kádban ülve lett rosszul, leállt a légzése, és pulzusa sem volt kitapintható. Hozzátartozói 19 óra 9 perckor hívták fel a mentőket, és a családtagok híváslistája alapján 12 percig beszéltek a diszpécserrel, aki telefonon irányította az újraélesztést, és biztosította a rokonokat, hogy a Csenyététől kb. 10 kilométerre lévő Krasznokvajdáról és a 21 kilométerre lévő Encsről is elindítottak egy-egy mentőautót.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ja kérem...majd ha a koszos cigók megtanulnak viselkedni...én el sem látnám őket...neveljenek ki a saját fajtájukból egy társadalmat, és tartsák el magukat..
nezelodo
Vajon a fenyegetéseket nem vizsgálja ki a hatóság? Aztán csodálkoznak, ha nem mernek odamenni az életmentők, ahol a saját életük is veszélyben van!! Megkérdezhetnék a fenyegetők személyesen a néhai Szögi Lajos Tanár Urat, hogy is van ez?!!
Csizmás Kond
Kivizsgálták és nem voltak hibások...ennyi. Ha az a közösség csak a fegyver szavára képes emberi módon viselkedni ám legyen.
nezelodo
@Maccska: Nem tanulnak, és ne gondold, hogy csak az cigányoknál fordul elő. Megesik ez az ész osztó, önmagát nem cigánynak gondoló emberformánál is.
rokker33
@Shikari: ráadásul ezek a mocskos szarevő geci cigányok még meg is lopják a mentősöket! A faluban ahol éltem már volt olyan eset hogy egy több millió forintot érő műszert akartak ellopni,csak lebuktak a rohadékok ! Szerintem tudták hogy hova kell menni ezért nem mentek be a putriba! Nem baj van belőlük bőven had pusztuljon ki az összes!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.