Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám – derült ki a National Geographic és az NRC reprezentatív kutatásából.

Kutatás: a magyar férfiaknak fontosabb a presztízs, mint a fizetés

Fotó: pixabay.com

A felmérés alapján a 18-49 év közötti magyar férfiak többsége (67 százalék) stabilitásra törekszik a mindennapokban. Ennek ellenére karrierválasztásnál a fizetés összege nagyjából csak egyötödüknek fontos, a megkérdezettek négyötödének kevésbé vagy egyáltalán nem – írja az MTI.

Ugyanakkor a válaszadók közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy szakmáját mások is megbecsüljék. Az alapvégzettségűek 20 százalékának, míg a magasabb iskolai végzettségűek közül minden negyediknek számít, hogy a külvilág elismerésre méltónak találja jelenlegi állását. Ez a kérdés a városban élők alig 6 százalékát, és a falusiak mindössze 1 százalékát nem foglalkoztatja.

Az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint a férfiak pusztán negyedének sarkalatos kérdés, hogy otthonról is elvégezhető munkát válasszon. Míg a budapestiek közel egyötöde, a falusiak majdnem harmada részesíti előnyben a home officet.

A válaszadók több mint 40 százaléka preferálja a rugalmas munkaidőt, a többség viszont a fix órákra szavaz. A 18-29 éves és a 40-49 éves korosztály töredékének (4 százalék) meghatározó csak, hogy flexibilis munkahelyen dolgozzon.

A felmérést az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. áprilisban készítette, az 500 fős válaszadói minta reprezentatív a 18-49 éves férfiakra korcsoport, végzettség, lakóhelytípus és régió alapján.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Az efftársak, akkor, ezért rendeztek anno fizulenyulást is!?
Emmersson71
A My Blue Heaven című remek vígjátékban mondja Steve Martin a repülőn Rick Moranisnak, hogy "mindegy mennyi borravalót adsz, csak legyen kurva sok!".
Emmersson71
@Emmersson71: Megnéztem. A pontos idézet: "Nem a borravaló összege a lényeg, csak az, hogy marha sok pénzt adjon az ember."
csak úgy....
@Emmersson71: erröl jut eszembe,mikor utoljára (több mint 5 éve) magyarországon jártam és a hazafelé a határ elött betértem egy étterembe. akkor már eldöntöttem,hogy egy darabig nem látogatom meg a szülöhazám és ezért a fizetésnél a pincérnek több mint 3800 ft borravalót adtam de csak azért,hogy megszabaduljak az "aprómtól" .
ezt azért nem felejtem el soha,mert annyira furán még nem néztek rám soha az életben , mint az a barátságos pincér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.