Megválasztása után Novák Katalin első külföldi útja Lengyelországba vezetett, hogy megpróbálja helyrehozni az orosz-ukrán háború miatt megromlott kapcsolatokat. Már a szombati beiktatási beszédét is úgy hangolta, hogy jó pontokat szerezzen náluk.

Novák Katalin megpróbálta helyrehozni a lengyel-magyar kapcsolatot Lengyelországban: Nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítására

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Andrzej Duda lengyel elnök a találkozó után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: „Az elnök asszony döntése, hogy első lépései Varsóba vezettek, annak a jele, hogy a Lengyelország és Magyarország közötti barátság folytatódik, amit nagy örömmel fogadok.”

A lengyel elnök szóba hozta Magyarország és Oroszország kapcsolatát is. Szerinte a magyar gazdaság erősen kötődik az oroszokhoz, amin nehéz gyorsan változtatni, Lengyelországnak könnyebb dolga volt, mert már jóval korábban elkezdték átalakítani az energiarendszerüket. Azt mondta, Novák Katalin tökéletesen megértette őt, amikor arról beszéltek, hogy a hatodik szankciós csomag elfogadására is szükség van az oroszok ukrajnai háborúja miatt.

Kiemelte, hogy Magyarország elítéli a putyini agressziót, egy szuverén állam fegyveres megtámadását.„Örökre nemet mondunk a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre, békét akarunk itt, Magyarországon és a szomszédos országokban is, a békét akarjuk megnyerni, nem a háborút. Ez nem a mi háborúnk, de ellenünk, a békeszerető, biztonságra és gyarapodásra vágyó magyarok ellen is vívják, követeljük a háborús bűnök kivizsgálását, és megbüntetését” – mondta. Kiemelte, hogy Magyarország nem semleges, az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán áll.

Forrás: 444.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Katóka is felvette a pávatáncos balettcipőjét és lejtett egyet a lengyel elnök előtt, ahogy arra a csutkány utasította,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Uriel
A Fidesz pávatáncos színitanodájának egy újabb tehetségét láthatjuk, ahogy 'társasági elnőkként eljátssza a jó zsarut.

A tanuljunk meg papírzsebkendővel ablakot pucolni, lábasban palacsintát sütni, helytelen testtartással 5 kilóba beleguggolni és öntsünk rá a családokra rengeteg pénzt, aztán nézzük meg mi lesz (talán családpolitika, talán nem) tantárgyakban eddig jelesre vizsgázott. A következő évadba léphet azzal a megjegyzéssel, hogy a maga (test)tartásán még van mit javítani. (javaslat: a kalciumbevitelt tovább kellene növelni az egészséges gerinc kifejlődése miatt, mert az eddigi mennyiség hatástalannak bizonyult)
Uriel
...és ne páváskodjon annyit jó zsaruként, Orbán aljasságát ellentételezve.
ómió
És a lengyel sajtó csak nem "bojkottálja"?
lampa laz
@Horizont: Jó kép, pont olyan gyűrötten néznek ki mint akik egymáson hevertek. Biztos ugyan az a hülye a stylist öltözteti mindegyiket. Valaki értelmes hozzáértő összeállíthatna neki egy dress code listát, h hol, milyen rendezvényen a napszakhoz igazodva milyen ruhában illik megjelenni.
fergeteg
Jaj Elnökasszony !
Ki akarja visszaállítani a Szovjetuniót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.