Háromszor annyiért vesszük, mint Románia.

Hiába kampányolnak az olcsó gázzal Orbánék, más országokhoz képest is sokat fizetünk az importértNikolay DOYCHINOV / AFP

A kormányzat tavaly kötött hosszútávú szerződést a Gazprommal; azóta Orbán Viktorék a kedvező árral kampányolnak, ami az orosz-ukrán háború kitörése óta még hangsúlyosabban megjelenik a politikájukban. Most viszont a g7.hu rámutatott:

Magyarország nemcsak a korábbiakhoz, hanem más országokhoz képest is nagyon sokat fizet az orosz gázimportért.

A lap információi szerint egyetlen olyan EU-s ország volt februárban, amely drágábban vásárolta az orosz gázt, mint Magyarország: a főbb európai útvonalaktól eléggé elzárt Litvánia. Emlékeztetnek: februárban köbméterenként nagyjából 394 forintos átlagáron érkezett Magyarországra az orosz földgáz. Ez szinte pontosan a hatszorosa annak, amennyit a lakosság fizet ugyanezért, és több mint a hétszerese az egy évvel korábbi szintnek – írja a 444.hu.

Csak találgatni lehet a pontos okokat, de a G7 szakértőkre hivatkozva megemlíti például, hogy Magyarország számára a jelek szerint – a tavaly aláírt szerződés alapján – most két hónapos eltolódással határozzák meg az árat, így abban sokkal gyorsabban és látványosabban megjelenik a tőzsdei jegyzések változása. Ha pedig ez a változás egy nagyon meredek felfutás, mint amit mostanában láthattunk, akkor más országokhoz képest előbb szembesülünk az árak drasztikus emelkedésével. Másik okként jelenik meg, hogy az olajárindexálás alapján most kedvezőbb árak adódnak, így ez is a régebbi megállapodásoknak kedvez, és nem az olyan frisseknek, mint a magyar.

Forrás: 444.hu, G7.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Németh István: Az nem zavar te majom, hogy a tehen a te fajtadbol valo? Agyatlan roman cigany!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hogy állunk a lakossági gázárral, efftársak!? Tudjátok! Azzal, amit ti ötszörös áron adnátok!
Németh István
@Nessy: te köcsög tóni! ebben mi a rossz! az hogy több bevételhez jut az ország? te agyalágyult barom mindenáron meg akarsz dögleni? Hát tedd, de ne szórakozz mások bugyellárisával!
Nessy
@Németh István: Amit drágábban veszünk, azt valaki kifizeti ( költségvetés), valaki nyer rajta (MOL) Ergo, az ország egy fillért sem nyer! Pénz az ablakban!
Szevasztok
Akkor fizessünk többet mint a többiek, egyszerü.
Németh István
@Nessy: @sgl: @Szevasztok: @m73: gondolom nem várjátok hogy megtiszteljelek benneteket húgy agyú moslékok! nektek az a jó ha kétszer annyiért tankolsz, vagy kétszeres a rezsikiadások!?
ti nem csak hülyék vagyok és a polgártársaitok hoz gecik, hanem egy úndorííító patkány népség!
Németh István
A hosszú cicit jobb ha a szátokba tartjátok akkor nem beszéltek marhaságot! De ha nagy a pofátok a harapós ló lenge szervét juttatom el hozzátok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.