A jelenlegi rendszer nagyon nem lesz fenntartható. 

A nyugdíjszámítás módjának felülvizsgálatát, a nyugdíjkorhatár emelését is javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új csomagjában.

A nyugdíjkorhatár emelését javasolja a Magyar Nemzeti Bank, ráadásul szerintük túl magas nyugdíjat fizet az állam

Fotó: 123RF.com

Mint leírták: hazánkban alacsony a korhatár betöltése után, a nyugdíj igénylése nélkül tovább dolgozók száma, aminek egyik oka a nem megfelelő ösztönzőrendszer. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni egy nemrégiben készített felmérést. Ebben arra jutottak, hogy nemcsak a továbbdolgozást utasítják el sokan, minden negyedik magyar egyenesen korai nyugdíjazásról álmodik.

Ebből (és egyébként más, korábbi kutatásokból is) meglehetősen egyértelműnek tűnik, hogy ösztönzéssel aligha, sokkal inkább kényszerítéssel lehetne változtatni a mai helyzeten. Bár természetesen semmi ilyet nem mond ki az MNB, az elég elgondolkodtató, hogy leírják:

„ellátások nettó helyettesítési rátája hosszú távon elérheti a 94 százalékot, ami jelentős mértékben a korhatár betöltése utáni munkavállalás ellen ösztönöz”.

A kevésbé szemfülesek számára lefordítjuk:

túl magas nyugdíjat fizet az állam.

Úgy véljük, nem csak az idősebbek kaphatnak a szívükhöz a mostani javaslatok láttán. Mint a vitairatban szerepel:

„a lakossági megtakarításokat az állam mellett a nagy ellátórendszerek és a reálgazdaság-finanszírozásba is be kell vonnunk”.

Konkrétabban is szerepel, hogy az MNB szerint a lakossági megtakarítások növekvő részét kellene a magánegészségügyi és a nyugdíj-megtakarításba terelni.

A magánszemélyek félretett, illetve tartalékolt forintjait nem csak az előbbiek szerint hasznosítaná az MNB. Egyenesen kimondják, hogy cél a lakossági megtakarítások állampapírpiacra terelése. Ehhez szükségesnek tartják a „készpénz megtakarítási célú felhalmozásának visszaszorítását”.

Forrás: AzÉnPénzem.hu

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Amíg olyanoknak is megállapítanak nyugdíjat akik soha nem dolgoztak itt és nem fizettek járulékot addig coki. Egyébként én meg sokallom az MNB alapítványába juttatott közpénzt ami attól fogva nem az.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
magyarország-meseország,- és addíg dolgoztak míg meg nem haltak...
Németh István
a magyar nemzeti bank a büdös kurva anyjával foglalkozzon de nem a nyugdíjjal!
A magas nyugdíj miféle moslék szöveg!? van illetéktelenül magas nyugdíj pl. minden 1.2 millió feletti az! nem is kellene ez felett egy fillért sem adni >> infláció ide oda!
De mondom a bankbetéti kamatokkal foglalkozzon ez a buzi pénz éhes társaság > leginkább a kormánnyal együtt!
Németh István
Akkor kezdjük! Kinek fizet magas nyugdíjat az állam? Azoknak a seggnyaló és többnyire szemét geciknek akiknek rendre több a nyugdíjuk 1,2 millió forintnál - kivétel nincs ha volt államelnök,vagy akármilyen főmufti! Ez a szám súlyos több-százezer fő körül van! A sokak nyugdíja ezeket leszámítva valóba 150 -250 ezer forint között van - mint átlag! Akkor képzeljétek el mennyit kap az aki "kisnyugdíjas" persze ha dolgozott tisztességgel mondjuk 50 évet akkor azért nem kell száraz kenyeret rágnia! Ha színész és mindenféle szingli faszi-pina volt és szart járulékot fizetni, de akár több lakása is van az menjen a büdös kurva anyjába, ha sír a nyugdíja miatt! DE a magyar nemzeti bank elnöke meg főképpen kapja be a polgárok faszát a hülye agyával a banki kamatok dolgával foglalkozzon! > magyarázza meg hogy hogyan vonnak el 4,8 millió forint kifizetéséből 42 ezer forintot kezelési költségként (decembertől > márciusig?) És a három hónapra kamatot nem számolnak! A mocskos kurva anyját!
Eladott Ország
@Németh István: ma, 17:46 ◘ „A politika olyan mint az ablakpucolás, a mocsok mindig a másik oldalon van.” ( Hofi)
i.pinimg.com/564x/3d/34/2f/3d342fe20b9c54747a14cb59084eca49.jpg
Valóban örülhet a magyar nyugdíjas, hogy ötven év munkaviszony után nem döglik éhen. Eriggy a büdös qrva anyádba fideszes agyatlan geci!
Németh István
@Eladott Ország: Elnyomtam egy fingot néked, hogy lenyugodjon lényed! hülye tetű! Mást se tudsz csak alázni, nem engem hanem a kormányt akinek kinyalhatod a seggét! Hülye gyerek! Balfasz én még 760 éves koromban is dolgozok és kapd be a rühes disznó csavaros faszát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.