Egy salátatörvényben van erről szó.

Az rtl.hu cikke szerint az egészségügyért is felelős Belügyminisztériumhoz kerül át a Honvédkórház irányítása, a lap ezt a miniszterek feladatait felsoroló salátatörvény alapján írta meg. 

RTL: a Belügyminisztériumhoz kerül a Honvédkórház irányítása

Fotó: Google Street View

Az rtl.hu a jogszabály alapján azt írja, hogy "2023. január elsejével kiválással jön létre egy új egészségügyi szolgáltató, amely jogutódként ellátja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ nem katonai feladatait."

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára, dr. Nagy Marcell arra hívta fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, hogy a kormányban éppen akkor döntöttek arról, hogy kiszervezik a honvédség nagyjából 15-20 százalékát kitevő részleget, mikor Magyarországon hivatalosan háborús veszélyhelyzet van.

Az rtl.hu információi szerint a döntés nyugtalanságot okozott az állományon belül, a legtöbben arra számítanak, hogy semmilyen tájékoztatást nem fognak kapni arról, hogy milyen feltételek mellett folytathatják majd a munkát. Egyelőre az sem egyértelmű, hogy a mintegy háromezer fős létszámból hány embert fog érinteni az átszervezés. Jelenleg az állomány túlnyomó része honvédségi állományú civil alkalmazottként van foglalkoztatva, kisebb részük pedig katonaként szolgál. Az is kérdéses így, hogy mi lesz a NATO-vállalások egészségügyi részlegével, melyekért a Honvédkórház felel.

A lap szerint a rövid törvénymódosításból csak az átszervezés szándéka derül ki, de a pontos részletek nem. Megkérdezték a Honvédelmi Minisztériumot és a Belügyminisztériumot, de azok nem reagáltak, Harangozó Tamás szocialista képviselő pedig a kérdéseire csak kitérő válaszokat kapott a miniszterek bizottsági meghallgatásán.

Forrás: rtl.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az ellenzék mit csinál?..már rég az utcákon kéne tiltakozni...de ez nem ellenzék, ez egy rakat trágya...,igaza van a csúti cigánynak, ha megteheti, mert ez a birka nép kussol, tegye...mindkét oldaltól hányok...
Nyírfa
Kezdem érteni, hogy a fiatalok hogyan , és főleg, miért válnak apolitikussá. Nagy a világ, mehetnek bárhová, ahová viszi őket az álmuk, az önmegvalósítás, a megélhetés lehetősége.
Most, hogy Kocsis Máté belengette a párttámogatások megadóztatását, feltettem magamnak a kérdést: milyen emberek azok, akik azzal áltatják saját magukat és a volt szavazóikat, hogy a Parlamentben érdemi munkát végezhetnek. Nap mint nap a földbe tapossák őket, de ahelyett, hogy visszadva a mandátumukat méltósággal kivonulnának, feleselgetnek. Kész röhej már, ami itthon zajlik. Egy rossz, nagyon-.nagyon színvonaltalan tragikomédia.
csak úgy....
@Nyírfa: korgó gyomrokat és beteges fogyást fog okozni a megébredés..
Nyírfa
@csak úgy...: Őszintén szólva, a távoli jövőben nem látom Magyarországot a Kárpát-medencében. Soha nem voltunk egységesek, nem is leszünk, külön válunk, mint ahogyan külön-.külön is lovagoltunk be Európába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.