Megoszlik a világ Oroszország megítélése tekintetében.

A világ másik felén is jobban elítélik az orosz agressziót, mint MagyarországonMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Alliance for Democracies (Szövetség a Demokráciákért) globális közvélemény-kutatást készített a demokráciával kapcsolatos attitűdök kapcsán, melynek eredményeit a 444.hu szemlézte. A felmérés az ukrajnai invázió kezdete után készült. Az éves demokráciafelfogási index 52 nagy népességű országot fed le Ázsiában, Latin-Amerikában, az Egyesült Államokban és Európában.

A globális felmérés eredményei szerint Európán belül a megkérdezettek 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatja a gazdasági kapcsolatok megszakítását Oroszországgal Vlagyimir Putyin ukrajnai inváziója miatt, míg Ázsiában a többség ellene volt, Latin-Amerikában pedig egyenlően megoszlott a közvélemény.

Az Oroszországgal kapcsolatos negatív nézetek elsősorban Európára és más liberális demokráciákra jellemzőek.

Kína, Indonézia, Egyiptom, Vietnam, Algéria, Marokkó, Malajzia, Pakisztán és Szaúd-Arábia pozitív nézeteket vall Oroszországról.

Összesen 20 ország többsége gondolta úgy, hogy az ukrajnai háború miatt nem szabad megszakítani a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal: köztük van Görögország, Kenya, Törökország, Kína, Izrael, Egyiptom, Nigéria, Indonézia, Dél-Afrika, Vietnam, Algéria, a Fülöp-szigetek, Magyarország, Mexikó, Thaiföld, Marokkó, Malajzia, Peru, Pakisztán, Szaúd-Arábia. A kolumbiaiak egyenlő arányban oszlottak meg. Ezzel szemben a kapcsolatok megszakítását kívánó 31 ország közül 20 európai volt.

Az Oroszországgal kapcsolatos legnegatívabb véleménnyel rendelkező országok a következők:

Lengyelország (negatív 87 százalék), Ukrajna (80 százalék), Portugália (79 százalék), Olaszország (65 százalék), Egyesült Királyság (65 százalék), Svédország (77 százalék), az Egyesült Államokban (62 százalék) és Németországban (62 százalék).

A – nem liberális nyugati demokráciának számító – Magyarországon nettó 32 százalék negatívan ítéli meg Oroszországot. Ez annyira nem meglepő tekintettel Orbán putyinbarát politikájára és az oroszbarát nézetek folytonos hangoztatására. Ehhez képest még a sokszor Oroszország támogatását élvező Venezuelában ennél többen, a lakosság 36 százaléka ítéli meg negatívan Oroszországot.

Az országok az Oroszországgal kapcsolatos vegyes nézetek ellenére erős rokonszenvet mutattak Ukrajna iránt. Európában például 43 százalék mondta azt, hogy Európa túl keveset, 11 százalék szerint pedig túl sokat tett. Kínában 34 százalék mondta azt, hogy az USA túl sokat segít.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: téged a butaságod gátol a gondolkodásban! :)
Eladott Ország
1848-1849 és 1956 után ? Gratulálok, b+. Ezeknek a történelemtudása kimerül annyiban, hogy Hitler nem is akart rosszat, meg vissza kell foglalni Trianont. Ady "Ha ugyan így is lehet. De aligha. Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék, s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna." Qrva érdekes, hogy a "ruszkik haza!" felkiáltással az oroszokat elzavaró, az 56-os igazmagyar fideszesek nyáladzva zabálják a kommunista propagandát... Marbella egy szibériai üdülőhely?!
ómió
És "hogy állnak" az amcsi agressziókkal"?!
gina
Jaj ne itéljék meg a sok fogatlan 1 Bites Viktorhivőkről mind debil ,,látszik a sötétség mint itt.is ,,,igaz fiúk???
Rockxy
hátugye a fake bíbíszí, meg a fake szíenen és a többiek teszik a dolgukat egyelőre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.