Nem tetszik nekik, hogy vége a benzinturizmusnak.

Az osztrákok nekünkfeszültek a benzinrendelet miatt: hazaküldenék a magyar munkavállalókatMTI/Komka Péter

Mint ismert, a kormány legújabb vonatkozó rendelete értelmében múlt péntek óta kizárólag magyar rendszámú autók tankolhatnak a kedvezőnek számító 480 forintos áron a magyar kutakon. Ezt Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón jelentette be hozzátéve, ettől a benzinturizmus megfékezését remélik.

A Heute osztrák lap is foglalkozik a témával, ami a Facebookon megosztva heves indulatokat váltott ki a kommentelőkből – vette észre a blikk.hu. A rtl.hu néhány kommentet is kiragadott a sok közül.

Van, aki azt nehezményezi, hogy ha Magyarországon ilyen olcsón tudják adni az üzemanyagot, akkor Ausztriában miért nem.

Más arra hívja fel a figyelmet, hogy amikor a magyarok náluk dolgoznak és szép pénzeket visznek haza, akkor minden rendben van, de ha az osztrákoknak kell valami Magyarországról, akkor sz*rnak ránk.

Emellett többen megjegyezték, hogy az osztrák kormánynak felső határt kellene bevezetnie az üzemanyagokra, más szerint a magyar döntés fényében

újra át kellene tekinteni a kollektív szerződéseket, amelyek hasonló kedvezményeket biztosítanak a magyar munkavállalóknak, mint az osztrákoknak.

De volt olyan is, aki azt írta, hogy ellenintézkedésként a magyar munkavállalókat azonnal haza kellene küldeni Ausztriából.

Forrás: blikk.hu, rtl.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
minden döntés helyes, ami keresztbe tesz orbánisztánnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Maccska: bukni fogtok, nem választással...ezt a 4 évet már nem húzzátok ki...
csak úgy....
az osztrákok akadályozták meg a német autópálya díjat,megjegyzem jogosan, ugyan is a német politika úgy gondolta,hogy csak a külföldiknek legyen kötelezö a matrica! európában nix kettös mérce! -ezt csak a gyogyós nem érti..
ómió
A viszonosság meg a "sógik" kétszínűsége lenne!? Kevés!
Málna
@Pálinkás Pál: Azért ideje lenne egy B-tervnek, Palikám. Nem gondolod?:-) Ezzel telik az életed, hogy Orbán bukását várod.
Pálinkás Pál
@Málna: különösebben nem érdekel...nekem mindegy ki van hatalmon...nem függök egyik oldaltól sem...
vacsi
Furcsák a sógorok... A magyar munkavállalók DOLGOZNAK, amiért fizetést kapnak. Ők meg ingyen vinnék a mi benzinünket? olcsón?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.