Oroszországban csökkent az ipari termelés, a kiskereskedelmi forgalom és a munkanélküliség áprilisban. Az ipari termelés majdnem 9%-kal esett vissza márciushoz képest.

Komoly gyomrost kapott Putyin: nagy bajban van az országa

Az orosz statisztikai hivatal szerdai közlése szerint az ipari termelés éves szinten 1,6 százalékkal csökkent áprilisban. Szakértők kevésbé nagy visszaesést, 1 százalékos csökkenést vártak a márciusi 3 százalékos növekedést követően.

Havi szinten az ipari termelés 8,5 százalékkal maradt el márciushoz képest.

Az idei első négy hónapban az orosz ipari termelés 3,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de a fent említett bázishatás miatt ez az adat kevésbé fontos. Elemzők az idei évre az ipari termelés 6,9 százalékos csökkenésére számítanak, miután egy hónapja nagyobb, 8,2 százalékos esését jósoltak.

Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom 9,7 százalékkal maradt el a tavaly áprilisitól, azaz még a Covid-lezárásokkal terhelt tavalyi áprilishoz képest is csaknem 10%-os a zuhanás.

Az elemzői várakozások átlagába szerényebb, 6,8 százalékos éves szintű kiskereskedelmi fogalomcsökkenés szerepelt a márciusi 2,2 százalékos bővülés után. Szakértők 9,6 százalékos kiskereskedelmi forgalomesést becsülnek az idei évre.

Nagy meglepetést jelent a munkanélküliségi adat. A statisztikai hivatal ugyanis azt közölte, hogy a munkanélküliségi ráta 1991 óta a legalacsonyabb szintre, 4 százalékra csökkent áprilisban a márciusi 4,1 százalékról. Szakértők a ráta emelkedésére, 4,3 százalékra számítottak. A statisztikai hivatal adatai szerint áprilisban a munkanélküliek száma 3 millió 5 ezer volt, 73 ezerrel kevesebb a tavaly áprilisinál.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor most nem Ukrajnában fognak az emberek a moszkvai döntések miatt éhenhalni, hanem az orosz állam területén?
Vagy a Putyuli úgy gondolja, hogy nem a hely, hanem a tény a fontos.
Rockxy
putin má rég meghalt rákban.
ez a gyomros annyit ér, mint halottnak a gyomros

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.