A Virtuális háziorvosi szolgáltatás projektre több mint egymilliárd forintot fizettek ki közpénzből a járvány idején, de több megkérdezett háziorvos és a Magyar Orvosi Kamara sem hallott róla – írja a Magyar Hang nyomán a 444.hu.

Egymilliárdot költöttek a virtuális háziorvosra, az orvosi kamara nem is hallott róla

Fotó: pixabay.com

A kiadásokat Belügyminisztérium nyilvánosan is megtekinthető szerződéslistáján, két dokumentumban találta meg a Magyar Hang a 444.hu cikke szerint.

Az egyik dokumentum alapján Pintér Sándor tárcája, 2020. december 16-án kötött szerződést a Virtuális háziorvosi szolgáltatás (Vhsz) rendszer egyes fejlesztési feladatairól az amúgy belügyi tulajdonban lévő Idomsoft Zrt.-vel; a nettó 283,3 millió forintos (azaz bruttó több mint 350 milliós) szerződés 2021 február közepén járt le.

A Magyar Hangnak nyilatkozó háziorvosok szerint hasznos lett volna, ha orvos és beteg virtuálisan találkozhatott volna, különösen a járvány idején, de öt hullám és több mint negyvenezer halott után a Vhsz rendszer működéséről nincs hír. Pedig ahogy írják, Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai államtitkára már 2021 januárjában beszélt a készülő projektről, miszerint az arcfelismerő szoftver segítségével azonosítja a beteget.

A rendszerről a háziorvosok köre sem tud, a Magyar Orvosi Kamara nem is akart nyilatkozni, mondván, nincsenek hivatalos információik a projektről.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 444.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laja70
Ez gyógyítja majd a gyógyíthatatlag agyament fideszeseket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@KisTehen: Nem KELL! Ha eljön a pont, majd ráébredsz.
Nem parancsra megy, mint jobberéknél minden !
ómió
@Aki Én: A virtuális agyadból ennyire futotta?
jesz
az orvosi kamara sose tud semmiről, sosem hall semmiről...Brezsnyev örök tanácsa: ha nem csinálunk semmit, abból nem lesz baj.
Nessy
@jesz: Miután más szakemberek sem hallottak róla, megint csináltak valamit a valós működés ismerete nélkül! Nem ez az első eset. Az egészségügyben átéltem én is pár semmire nem alkalmas program bevezetését, ami csak dupla munkát jelentett.
Nessy
Szégyellem, de nekem ez jutott eszembe: az egészről:
Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor,
diktál a beteg, írja a doktor!
Beszél majd az utókor. Kiről? Pintér Sándorról.
Elnézést Dr. Bubó!
ómió
@Clavigo: Ki lopott meg téged,bolsiék fajkretén krumplihuszárja!? Anno még Böszme efftársad, hogy most legyen mit a "Zorbánra" hazudnod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.