Már a versenyhivatal figyelmét is felkeltették a Norbi Update Lowcarb Zrt. egyes termékeivel kapcsolatos állítások, a hivatal eljárást folytat a céggel kapcsolatban – tudta meg a Napi.hu.

A vállalat tavaly 2,3 milliárd forintra növelte az árbevételét, de a kiadásai ennél is nagyobbak voltak, így az évet – 2020-hoz hasonlóan – ismét 135 milliós veszteséggel zárta. A korábban a tőzsdét is megjárt cégnek több száz kisrészvényese is van. Schobert Norbert és Rubint Réka másik cége, az Alakreform Kft. tavaly szerény nyereséget termelt.

Tavaly mintegy 30 millió forinttal több kiadást könyvelt el a Rubint Réka edzésprogramjáról elnevezett Alakreform Kft., mint az előző évben, a bevétele azonban "csak" ötmillióval nőtt, így a nyereség is jóval szerényebb összeget mutatott az év végén, mint egy évvel korábban: 40 millió után 16 millió forintot – derül ki a vállalkozás 2021-es beszámolójából. Az eredményből 15 millió forint osztalékot fizetnek ki a két tulajdonosnak, Rubintnak és férjének, Schobert Norbertnek.

Az Alakreform a megelőző három évben évente 40 milliós osztalékhoz juttatta az életmód-tanácsadással és testedzési szolgáltatással foglalkozó házaspárt. A cég fő tevékenysége a kenyér-, pékáru- és édesség-kiskereskedelem, továbbá bejegyzett tevékenysége a testedzési szolgáltatás, az egyéb sporttevékenység, a sport-szabadidős képzés, a divat- és formatervezés.

A társasággal kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított, amely a május végi mérlegkészítéskor folyamatban volt – derül ki.

A GVH valóban eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban

- tájékoztatta pénteken a Napi.hu-t a GVH sajtóirodája. Ennél bővebb információt azonban a folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem tudtak adni.

Az ügyeket lezáró, véglegessé vált határozatait a GVH minden esetben nyilvánosságra hozza a honlapján – tette hozzá a hivatal válaszában.

Arról, hogy a cégnek hány alkalmazottja, valamint milyen bevételei és kiadásai vannak, a Napi.hu cikkében olvashatnak részletesebben. 

Forrás: Napi.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem lefetyel rendesen, erősen ez a Norbi gyerek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.