Sürgős egyeztetést kezdeményezett a kormánnyal Karácsony Gergely főpolgármester annak érdekében, hogy Magyarország és azon belül Budapest hozzájusson a gazdasági, az energia- és a klímaválság kezelésére szolgáló európai forrásokhoz.

Karácsony Gergely sürgős egyeztetést kezdeményezett a kormánnyalFotó: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2022. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester azt írta szombaton a Facebookon, hogy nincs több idő várni:

a magyaroknak járó pénzt haza kell hozni, ezért írt levelet Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, ebben ismét kifejezte Budapest együttműködési szándékát.

Emlékeztetett arra, hogy a miniszter a héten bejelentette, a kormány kész egyezségre jutni az Európai Bizottsággal.

Örömteli hír, hisz így van esély, hogy utolsóként az EU-ban végre hazánk is hozzájusson az uniós forrásokhoz! Azonban újra ismétlem magam: jelen helyzetben sürgető és fontos lenne a főváros és a kormány közös cselekvése

- húzta alá Karácsony Gergely.

A levélben úgy fogalmazott:

meggyőződése, és ebben a héten Brüsszelben, az Európai Bizottság több tagjával folytatott tárgyalásai is megerősítették, hogy az uniós támogatások okos és felelős felhasználásával Magyarország és Budapest is érdemi lépéseket tehet a gazdasági válság, az energiaválság és a klímaválság megoldására. "Ehhez azonban együtt kell működnünk"

- hangsúlyozta a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt javasolta Navracsics Tibornak, hogy vonja be az önkormányzatokat és Budapestet az európai helyreállítási források felhasználásába. Ugyanakkor szükségesnek nevezte a fővárosi városvezetés által kidolgozott konkrét, európai forrásból finanszírozható tervek bemutatását a közösségi közlekedés fejlesztése, a lakhatási költségek csökkentése, valamint az energiaválság megoldása érdekében.

Továbbá azt is javasolja, hogy a miniszter vonja be az Európai Bizottsággal való tárgyalásokba Budapest és a fővárosi városvezetés európai kapcsolatrendszerét és uniós lobbierejét.

A pénteken küldött levelemre már a válasz is megérkezett, amelyben Navracsics miniszter megerősítette, hogy a kormány tárgyal Brüsszellel, a velem való egyeztetésre pedig július második felében lesz lehetősége. Budapest addig is folytatja a munkát az európai partnereivel

- írta a főpolgármester.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Csútkánnyal egyeztetni annyit ér, mint lóval imádkozni... Ja, nem, kevesebbet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Emmersson71: Ha úgy vesszük , jellemző az egész NER"elitre".
Macskaszem
Ez a naív, kedves hülye mégis mit vár a kúúúrmányzati egyeztetéstől?
Clavigo
@kereső: 17.49. Elolvasva...,.Igen jó...
Clavigo
@Macskaszem: Talán meghálálják neki,,hogy " kibuktatta " Dobrev Klárát az előválasztások során..
Maccska
Karácsony egykor azt ígérgette hogy majd ők szereznek pénzt a kormány megkerülésével.
Na ez is ugyanolyan kamu,mint az európai minimálbér.
ómió
Na, de Mutyigeri efftárs! A brüsszeli efftársaiddal egyeztess: ne gátolják tovább a Magyarországnak jóró kifizetéseket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.