Szerdán jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla a soroksári futónőgyilkosság ügyében.

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa, de 40 év után feltételesen szabadlábra kerülhet

A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfi a büntetőperét előkészítő ülésen, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én. MTI/Balogh Zoltán

A Telex beszámolója szerint a vádlottat, R. Szilvesztert életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, a szabadulás lehetőségét azonban nem zárták ki: legkorábban 40 év múlva szabadulhat. Ez ugyanakkor súlyosbító ítélet a korábbi 35 éves szabadulási lehetőséghez képest – írja az atv.hu.

Gy. Krisztinát még 2013. szeptember 25-én, kocogás közben támadták meg. Holttestére később a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá.

Az elsőfokú ítéletét tavaly októberben hirdette ki a Fővárosi Törvényszék. R. Szilveszter ekkor is életfogytiglant kapott, de ahogy már korábban említettük, nem zárták ki, hogy valaha az életben még szabadulhasson: a törvényszék tavaly úgy rendelkezett, hogy legkorábban 35 év múltán kerülhet feltételesen szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Ítélőtábla elé. Az ügyészség és az áldozat édesanyja által megbízott ügyvéd célja a tényleges életfogytiglan volt, míg a védelem azt szerette volna, ha csak kifosztásban mondják ki bűnösnek a férfit, a szexuális erőszak és az emberölés vádjában pedig mentsék fel. Arra az esetre, ha ezt nem sikerül elérni, a védelem másodlagos indítványa az volt, hogy legalább a szexuális erőszak vádja esetében legyen felmentés.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás: atv.hu, Telex

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Arra a kis időre meg már kár kiengedni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.