Még nem működik olajozottan a rendszer.

Itt vannak az első tapasztalatok a Mol-kutak ársapkás tankolásáról

Mol üzemanyagtöltő állomás a X. kerületi Kőbányai úton. MTVA/Bizományosi: Róka László

Az 50 literes korlátozás egyes Mol-kutakon még nem vagy nem jól valósult meg – erről beszélt az Indexnek Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője, aki néhány konkrét esetről is beszámolt lapunknak.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet, hogy az eddig beérkező tapasztalatok alapján a rendszer egyelőre korántsem ilyen gördülékeny.

Hallottunk olyan történetet, hogy valaki túlszaladt az 50 literen, és a teljes tankolást piaci áron kellett megfizetnie. Arra is volt példa, hogy a kutas ötven liter után a teherautóknál is leállította a tankolást

– mondta a holtankoljak.hu ügyvezetője, aki beszélt arról is, hogy a döntés a Mol kiskereskedelmi üzletágára vonatkozik, azok a kis kutak, akik a Moltól vásárolnak, saját belátásuk szerint dönthetnek a korlátozás bevezetéséről.

A Mol az Indexnek megerősítette, hogy június 24-étől módosultak a Mol-töltőállomásokon a tankolási szabályok. Változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába történő tankolás esetén piaci árat alkalmaznak a töltőállomáson.

A Mol-töltőállomásokon a jelenleg érvényes szabályok a következők: normál kútoszlopon a járművekbe maximum 50 litert lehet tankolni (az eddigi 100 liter helyett). A limitet aszerint határoztuk meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást meghaladja. A Mol célja az, hogy a kormányrendelet betartása mellett minden vásárlónak biztosítsa a kiszolgálását és a töltőállomások zavartalan működését

– közölte a társaság. Hozzátette: abban az esetben, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet. Amennyiben benzinkannába tankol, akkor piaci árat kell fizetnie.

Forrás: Index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Baromság ez az ársapka, azt szabott árnak, maximált árnak mondják. A fidesz nyugodtan elfelejtheti a magyart, de nektek nem kellene ! Szép, precíz, pontos nyelv ez, roppant rugalmas, még a hangulatot is ki bírja fejezni ! Nem mondom, egyszer-egyszer, a humor kedvéért lehet ársapka ...de akkor kényszerzubbony is legyen !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.