Hadházy Ákos újabb korrupciógyanús ügyről rántotta le a leplet. 

50 milliós támogatásból épült a raklapüzem a nyomorban élő faluban, ahol most csak teheneket tartanakHadházy Ákos/Facebook

A politikus ezúttal Fulókércsre látogatott el, ahol az úgynevezett Többet Együtt Egymásért Roma Alapítvány 50 milliós EU-s támogatásból hozott létre egy raklapüzemet. Az üzemnek azonban szinte nyomát sem találni, Hadházy egy épületkezdeménnyel találta szemben magát, ahol teheneket tartanak. 

A pénzt 2018-ban kapták, de a fal nélküli, bádogtetejű tákolmányon és egy szemtelen propagandafilmen kívül semmi jele nincs, hogy akár egyetlen raklapot is legyártottak volna. A cégjegyzék és az alapítványi beszámolók szerint a kapott pénzt a következő évben el is verték "személyi költségekre", majd néhány milliós további költségvetési támogatáson túl más bevételük nem is volt. Van viszont egy gyönyörű honlap, egy trükkös videóval, amelyben csak egészen közeli snittet látunk arról, ahogyan valaki egy fűrészgépet kezelget.

– írja a Facebook-posztjában, amelyben meg is osztotta a webhelyet. Hadházy a fűrészgépre egyébként rátalált, a tehenekről pedig úgy tudja, hogy csak azért költöztek oda, mert korábban önkormányzati tulajdonú telken tartották őket, amiből botrány lett. 

A kistelepülésen egyébként nem ez az első visszásság – a politikus erről is beszámol.

A polgármester amúgy maga is roma, ez még súlyosabbá teszi a tetteit. Korábban beszámoltam arról, hogy hogyan vették meg a fiai és adták el rögtön az önkormányzatnak azt a telket, amelye egy másik EU-s pályázatból házaknak kellene állni (nem állnak, pontosabban ötből egy készült el), illetve arról is, hogyan inzultálták azt a fulókércsi lakost, akik fel mert szólalni nyilvánosan a visszásságok miatt.

A faluban egyébként az emberek kifejezett nyomorban élnek, a Fidesz 75 százalékkal nyert idén áprilisban.

Hadházy azt is leírta, hogy a feljelentését megtette, illetve az OLAF-nál is bejelentette az esetet.

Ne felejtsük el: ezt a projektet a fideszes kormány tisztviselői rendben találták. Ez a projek már sokszázadik bizonyíték arra, hogy amíg nincsen Európai Ügyészség, mindent el fognak lopni, amit az EU küld

– emlékeztet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
a roma elnevezést a finomkodó szdsz banda erőltette...cigány megnevezés az alap.

Azontúl télen hol pihentetik a teheneket? Mert nincs oldalfala az épületnek...az
állatvédők ilyenkor hol vannak?

Az állatorvos szakmájú képviselő szót emelhetne ez ügyben is...
csak úgy....
@Maccska: ne szépíts,fideszék ellopták az 50 milla felét és ez marad belöle..
Ludas Matyi
50 Mio.? Egy raklap üzem? Never! Meg a gepsorra sem lett volna eleg, nem beszelve az alapanyagok beszerzeseröl. Lenyulas volt az egesz, semmi mas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.