Lezárult a megrázó bűnüggyel kapcsolatos tényfeltáró vizsgálat.

Aszódi kettős gyilkosság: öt rendőr kapott fegyelmit mulasztás miattMTI/Mihádák Zoltán

Mi is beszámoltuk az ügyről, melyben az apa baltával végzett a 14 és 16 éves lányával, amikor azok éppen láthatáson voltak nála. Ezután a férfi megpróbált öngyilkos lenni. A fiatal lányok eltűnését az anya jelentette be a rendőrségen, és azt is elmondta, hogy szerinte veszélyben vannak. Ehhez képest egy hét kellett ahhoz, hogy fény derüljön a brutális kettős gyilkosságra – még az is előfordult, hogy a rendőrök kimentek a házhoz, de nem mentek be.

Az ügy lezártával a 24.hu megkereste az ORFK sajtóosztályát, ahol elárulták:

az állományilletékes parancsnokok öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítéseket szabtak ki. A vizsgálat megállapította, hogy a bizonyított szakmai mulasztások nem voltak befolyással a bűncselekmény végkifejletére, a gyermekek halálára.

A közlemény utóbbi mondata minden bizonnyal arra utal, hogy a két lány már halott volt akkor, amikor a rendőrök először kimentek a házhoz.

Azt írták, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes megosztotta a feltárt szakmai hiányosságokból levonható tapasztalatokat a különböző szolgálati ágaknál dolgozó szakemberekkel.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Szokásos magyar elintézési mód. A vérszagra odagyűlt tömeg miatt úgy teszünk, mintha érdekelne bárkit a tragédia, és a legkisebb halat fejezzük le. Mi köze a rendőröknek ehhez? Miért nem azt a jogászt vesszük elő, aki kötelezte arra az anyát, hogy biztosítsa a láthatást az agresszív, pszichopata exférjének?
vacsi
@Borsó: Bírói segédlettel megöltek 2 gyereket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.