Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Operatív törzset hoztak létre a solymári vízhiány miatt

Menczer Tamás elmondta: a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása szerint a probléma oka nem a víz hiánya, hanem a rendszer kapacitása és a kánikula miatt megnövekedett vízfogyasztás.

A képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára katasztrófahelyzetnek nevezte a vízhiányt, amelynek kezelésére csütörtök reggel helyi operatív törzset alapítottak.

Elmondta: a szerdai hatról tízre növelték a vízvételi pontok számát a település vízhiányos részein. Hat 500 és 1200 liter kapacitású lajtoskocsi, két 7 köbméteres és két 5 köbméteres autó biztosítja a vízellátást, és további két vízszállító autó érkezik a településre.

Megjegyezte: a nem autós vízvételi pontokhoz kiírják a telefonszámot, ahol jelezni lehet, ha kiürült a tartály.

Menczer Tamás felszólította a szolgáltatót, hogy lássa el a lakosságot, a solymáriakat pedig arra kérte, ahol van víz, szorítkozzanak a legszükségesebb vízhasználatra, hogy mielőbb helyreálljon a település valamennyi részének vízellátása.

A probléma megoldásához a település vízellátását biztosító kiürült tározókat kellene feltölteni – mondta, hozzátéve, minden erejükkel dolgoznak, de hosszabb időt vesz igénybe.

Arról is beszélt: a konkrét probléma megoldása után a hosszú távú megoldás a kapacitásbővítés. Hozzátette: a vízhiány lehetőséget teremt arra, hogy az akut probléma megoldása után beszéljenek a Buda környéki települések számos kihívásáról. Azt ígérte, minden konfliktust, vitát vállalni fog azért, hogy az ott élők életkörülményei a lehető legjobbak legyenek.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Most hogy M.Tamás felszólította a vízszolgáltatót hogy lássa el vízzel Solymár lakosságát vízzel, az összeszarta magát, és a sziklából is vizet fakasztanak, és így annyi víz lesz amennyit csak M.Tamás úr akar!Lehet hogy összhangot kellene inkább teremteni abban, hogy a meglevő vízkapacitást figyelembe véve kellene a medence építéseket engedélyezni, vagy szabályozni kellene a nem háztartási vízhasználatot rendeleti úton, ahogy a kormány is szokta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Tomika oldd meg hajrá.
Nagy a pofád mindig.
Horizont
@Maccska: 17:38
Megint sikerült oltári nagy baromságot írnod. Miért ők lennének a hibásak? Évek óta látják, hogy agglomerációba költöznek sokan. Erre fel lehetett volna készülni, ha akarták volna, meg ha nem a sportba nyomatják a milliárdokat. Előrelátás soha nincs a kormányban.
Mellesleg a rezsicsökkentés miatt a vízművek él nem marad pénz nem tudnak felújítani se. Nálad minden orbánnal kezdődik és végződik és ezért olyan szinten buta vagy, hogy na...
human
És képzeljük el azt, hogy a fideszes Menczer helyett Márki-Zay péter beszélne spórolásról, takarékoskodásról a vízhiány miatt. Nem csak a fideszes média, fideszes szavazótábor szedné szét és kiáltana rá minden átkot, de még a kormánykritikusnak modnott média egy része is élcelődne rajta.

Egyébként mikor Hollywood körzetében lett vízhiány helikopterről ellenőrizték, hogy kinél van megtöltve a medence és ment is a bünti. De csak a hanyatló nyugaton gondolkodnak így. Nálunk nem lesz ilyen ellenőrzés. Nálunk a gazdagoknál is jár a rezsicsökkentés és a fogytán lévő víz a medencéhez.

A neo feudalizmus így fog működni. Szokjuk csak!
Sámannus
Mi itt a probléma? A kuszafaszú a forintot, ti pedig a gazdaságot basszátok szanaszét holmi rezsifaszság kedvéért. Mi lópikula csodálkoznivaló van ezen?
vacsi
@csak úgy...: Engem hova sorolsz?
Jozefina
Az operatív törzs minek??? A covid ellen is csak színjáték volt. Ha vizet adnánk az egyszerűbb és gyorsabb lenne talán!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.