Annak ellenére, hogy a kormány október 31-ig meghosszabbította az üzemanyagárstopot, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint ebben a hónapban derülhet ki, hogy valóban tartható-e addig a hatósági ár – írja az RTL.

Mi történik a kutakon? "Bicikli, szamár, ló, ez kerülhet elő" ha beüt a krach
Fotó: Pixabay

Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke a Reggeliben arról beszélt, hogy nem csak Magyarország, egész Európa üzemanyaghiánnyal küzd.

Mint mondta, a magyar helyzetet az is súlyosbítja, hogy

a hatósági áras benzint egyedül a Mol százhalombattai finomítója termeli ki, ezért is van korlátozva szerinte a megvásárolható mennyiség.

Egri Gábor véleménye szerint, a jelenleg helyzet a fegyveres konfliktus nélkül is kialakult volna. 

Ha nem lett volna az orosz-ukrán háború, még súlyosabb energiaválságot éltünk volna meg.

Úgy gondolja, amíg a hatósági ár lesz, fenn fog állni az, hogy naponta egyre több több bezárt benzinkúttal találkoznak az autósok.

A Reggeliben arról is beszélt, hogy a százhalombattai üzemanyag-finomító a végsebességén működik, és egy váratlan technikai probléma esetén nincs más alternatíva a hatósági áras üzemanyag kitermelésére.

Ha ott beüt a krach, akkor vége. Van egy 90 napos üzemanyagkészlete az országnak és utána kész, annyi. Bicikli, szamár, ló, ez kerülhet elő.

A júliusi hónap szerinte sorsdöntő lesz, hiszen ekkor a legnagyobb az üzemanyagfogyasztás a turizmus, a Balkán felé hazautazó vendégmunkások és a mezőgazdasági munkák miatt.

Forrás: RTL

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Felmegy a ló ára is, még a szamár is drága lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
@Shikari: Ne viccelj már! Ez csak egyre nagyobb feszültségeket szül nem látod?A föld mindenkié aki ide született...(most tegyük félre azt hogy van akinek meg kell venni egy picsányi részt hogy ott lakhasson) .Gondolj bele abba,hogy mi lenne ha:Magyarország élhetetlenné válna,akár a szárazság,vízhiány,árvíz, háború,stb miatt. Törvényesen másznád az osztrák kerítést az útleveleddel?Te merre indulnál,afrikába vagy szíriába?
Istenakinincsen
@Shikari: Húúúú nehéz eset vagy:)) Az erősebbeknek nincs határ, még akkor sem ha gyengék felrajzolják a térképre...vagy ketreceket építenek.
Még mindig nem fogtad fel, hogy ezek a migránsok nem ide akarnak jönni?Annál már több eszük van akármilyen primitívek.
Arra nem válaszoltál, hogy mi lenne ha bármilyen előre nem látható esemény/katasztrófa miatt nekünk kéne elmenekülni a hazánkból.Hová mehetnénk ha minden be van kerítve és géppuskások őrzik a megmaradt élhető területeket?
Istenakinincsen
@Shikari: Ki akar elmenni innen szerinted?Akinek volt egy csepp esze és fiatal az már rég lelécelt innen.
Arra még mindig nem válaszoltál, hogy mi lenne ha bármilyen előre nem látható esemény/katasztrófa miatt nekünk kéne elmenekülni a hazánkból.Hová mehetnénk ha minden be van kerítve és géppuskások őrzik a megmaradt élhető területeket?
Istenakinincsen
@Shikari: Az idegenek támadása pillanatnyilag elhanyagolható nem "életszerű".Reális veszély maga az ember és az előre nem látható(bár már látható)háborúk és természeti katasztrófák.Haza mennél Romániába?:)))...hmmm
És ha Szlovákia, Ukrajna, vagy Ausztria, és a Délvidéki területeink is élhetetlenné válnának?(ahol persze szintén géppuskás határvadászok várnának?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.