A hőmérséklet délután 25 és 31 °C között lehet, estére egyes helyeken lecsökkenhet 20 fokra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán napos idő várható a keleti megyékben több, másutt kevesebb felhővel. A délelőtti óráktól az Északi-középhegységben, az Alföld keleti, délkeleti területein, illetve az Alpokalján és a Kisalföldön kell legnagyobb valószínűséggel néhány zivatar kialakulására számítani. A cellákhoz jégeső (~ 1-2 cm átmérő), viharos (60-80 km/h) széllökés és intenzív csapadékhullás (>10-20 mm) társulhat. Ezt követően, este fokozatosan stabilizálódik a légkör. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon, a Duna vonalában és az Észak-Alföldön időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 25 és 31, késő este 20, 26 fok között alakul.

Szeles és néhol zivataros lesz a szerda

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerdára zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Zala, Vas, Veszprém, valamint Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Szerda estére a nappal képződő gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, feloszlanak, és túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Éjfél után nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami kelet felé terjed, és a Nyugat-Dunántúlon reggelre meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A többnyire mérsékelt északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de északon néhol ennél pár fokkal hűvösebb is előfordulhat.

Csütörtökön szakadozott felhősávok vonulnak át felettünk nyugat felől, a legtöbb felhő a Dunántúlon ígérkezik, főleg arrafelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is várhatók. Hajnalban általában 12, 17 fok lesz, de északon néhol 9, 11 fok is lehet. A csúcsérték 23, 30 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.