A dubrovniki nemzetközi biztonságpolitikai fórumon osztotta meg eme gyöngyszemet a külügyminisztériumi államtitkár.

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – mondta Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

Menczer Tamás: "a háborúra az egyetlen megoldás a béke"

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én. 

Fotó, címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is – mondta Menczer Tamás, majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak. Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak – emlékeztetett az államtitkár.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk – mondta Menczer Tamás.

Forrás: mti.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@Horizont: És ilyen kretének vezetik ezt az országot.
drrotf
M.Tamás eszme futtatásában egyszer majd, nem sokára eljut oda, hogy a felek azért háborúznak, hogy békét kössenek, mert a problémának ez a megoldása!
Macskaszem
Menczertompi, szóltatok már Putylernek is?
Hátha ő ezt nem tudja, és a te bölcs szavadra vár, csezd meg te idióta.
Néro2
Rád meg egy rőf kötél a megoldás.
Olyan Villon-osan strófába szedve.
Jozefina
A fidesz-kdnp beszél a békéről, amikor örökké harcra hív, megvéd, stb, csak a béke nem érdekelte őket soha és most is csak propaganda. Egy szavuk sem igaz??!!
ómió
Pedig efftársilag - Maki efftárs is úgy mondta - a fegyverszállítás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.