Semjén Zsolt hétfőn azt kérte a kormány nevében az Országgyűlés elnökétől, hogy az új katás törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalják. A változás nagyon sokakat érint. A KSH adata szerint a magyarországi kisadózók száma 2015 és 2021 között 130 ezerről 450 ezerre nőtt, ezzel pedig az összes foglalkoztatotton belüli arányuk 3-ról csaknem 10 százalékra emelkedett ebben az időszakban. Kedden 10 órára tüntetést hirdettek az érintettek a Parlament elé.

Kinyírta a kormány a katát, tüntetést szerveznek a Parlament elé a változások miatt

Egyetlen nap alatt átveri a kormány az új, szigorúbb katatörvényt: a parlament kedden tárgyal és szavaz is majd róla.

Kedden 10 órára egy Facebook-eseményben tüntetést hirdettek a Parlament elé a megváltoztatott kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata miatt, amit a tervek szerint kedden tárgyalnak, és nagy valószínűséggel el is fogadnak a képviselők.

Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!

– áll az esemény leírásában. A demonstráció Facebook-oldalát itt lehet elérni.

Itt vannak a kata-változás részletei

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint

18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, és

azok választhatják majd az új adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. (Ilyenek például a szépségipar dolgozói.)

Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne.

Fontos változás az is, hogy az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz.

Forrás: Telex

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
@fideszes gyökér: Kormánypárti tüntetést? Hányan buszoznának, vonatoznának a parlament elé a saját pénzükön? Egy fillér sincs a kasszában!
Ezért sürgős a KATA is. Ja nem, a Soros, Brüsszel és a baloldal sürgeti.
A közmunkások is el lesznek zavarva, mert a baloldal...
Milyen szép látvány lesz szeméthalmon közlekedni. És hiányozni fognak a fidfanok is, hamarosan vége az aranyéletüknek, ingyen ők sem fognak hazugságokat idefirkálni.
A tűzijáték lesz a kormi búcsú napja?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbinsc
@Pálinkás Pál: Csak műkörmöket fognak osztogatni a " szépségipari terméket értékesítő " műkörmösök! :)
ómió
És az nem baj, efftársak, hogy a módosítás "kamarai véleményezés" szerinti?
jesz
@durbinsc: na, megjelent egy újabb durbinsch ?
archive
@dr préditákor: Nem KATÁ-snak, hanem fidess seggn..alónak kell lenni ahhoz, hogy legyen : ".. .. sok milliós, sok tízmilliós, sok százmilliós házacskák, luxus autócskák, álomnyaralások, gyerekek külföldi taníttatása, stb... "
kereső
@dr préditákor: Mindaz amit felsoroltál , nem igen valósitható meg évi 12 millás árbevétel mellett. Jelenleg ennyi a kata értékhatára. Ezt megelőzően 8 millió volt. És, a vállalkozásnak , a fenntartásának is vannak ám költségei, amelyek nem irhatók le a kata-s adózó bevételeiből. Nem ártana bővebben megismerni ezt az adózást, amely kimondottan arra szolgált, hogy fehéritse a gazdaságot, a kata-s vigan ad számlát az elvégzett munkáról- kőművesként, viz vezetékesként, gázszerelőként, ügyvédként, programozóként, call centeresként... Ezután majd nem fog -ismét.
percsi
@dr préditákor: "Már a "katások" országa lettünk! Épülnek itt - a KATA-t igénybe vevők közül - sok milliós, sok tízmilliós, sok százmilliós házacskák, luxus autócskák, álomnyaralások, gyerekek külföldi taníttatása, stb."

Gondolod te!
KATA évente össz.12 milliói bevételig.
Katásoknál a sok milliós házacskák, luxus autócska és álomnyaralás, gyerekek külföldi taníttatása kilőve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.