Semjén Zsolt hétfőn azt kérte a kormány nevében az Országgyűlés elnökétől, hogy az új katás törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalják. A változás nagyon sokakat érint. A KSH adata szerint a magyarországi kisadózók száma 2015 és 2021 között 130 ezerről 450 ezerre nőtt, ezzel pedig az összes foglalkoztatotton belüli arányuk 3-ról csaknem 10 százalékra emelkedett ebben az időszakban. Kedden 10 órára tüntetést hirdettek az érintettek a Parlament elé.

Kinyírta a kormány a katát, tüntetést szerveznek a Parlament elé a változások miatt

Egyetlen nap alatt átveri a kormány az új, szigorúbb katatörvényt: a parlament kedden tárgyal és szavaz is majd róla.

Kedden 10 órára egy Facebook-eseményben tüntetést hirdettek a Parlament elé a megváltoztatott kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata miatt, amit a tervek szerint kedden tárgyalnak, és nagy valószínűséggel el is fogadnak a képviselők.

Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!

– áll az esemény leírásában. A demonstráció Facebook-oldalát itt lehet elérni.

Itt vannak a kata-változás részletei

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint

18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, és

azok választhatják majd az új adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. (Ilyenek például a szépségipar dolgozói.)

Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne.

Fontos változás az is, hogy az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz.

Forrás: Telex

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
@fideszes gyökér: Kormánypárti tüntetést? Hányan buszoznának, vonatoznának a parlament elé a saját pénzükön? Egy fillér sincs a kasszában!
Ezért sürgős a KATA is. Ja nem, a Soros, Brüsszel és a baloldal sürgeti.
A közmunkások is el lesznek zavarva, mert a baloldal...
Milyen szép látvány lesz szeméthalmon közlekedni. És hiányozni fognak a fidfanok is, hamarosan vége az aranyéletüknek, ingyen ők sem fognak hazugságokat idefirkálni.
A tűzijáték lesz a kormi búcsú napja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
percsi
"...kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne."
Félnek a taxisoktól!
Valami sántít, miért emelték a 12 mill.-t 18 mill.-ra?
percsi
@fideszes gyökér: Kormánypárti tüntetést? Hányan buszoznának, vonatoznának a parlament elé a saját pénzükön? Egy fillér sincs a kasszában!
Ezért sürgős a KATA is. Ja nem, a Soros, Brüsszel és a baloldal sürgeti.
A közmunkások is el lesznek zavarva, mert a baloldal...
Milyen szép látvány lesz szeméthalmon közlekedni. És hiányozni fognak a fidfanok is, hamarosan vége az aranyéletüknek, ingyen ők sem fognak hazugságokat idefirkálni.
A tűzijáték lesz a kormi búcsú napja?
justhpeter
Mást ígérnek az Uniónak és mást mondanak a parlamentben. Jó hír viszont az, hogy eljött az idő, amikor a szavazóik egy részét is elkezdik szisztematikusan megsemmisíteni. 3 millióról indul a matek és ki tudja hol áll meg. Másik jó hír, hogy akiktől már semmit nem lehet elvenni teli szájjal röhöghetnek. A fideSS-kdnp, a kormány, a NER és a nemzeti-keresztény csürhe végre beült a fizika órára, ahol megtanulják, hogy a lejtőn csak az alján lehet megállni. Megnyugtató, hogy már nem kell sokat várni és megérkeznek.
Macskaszem
De ez sem megszorítás, csak annak látszik.
Igaz, családok fognak tönkremenni miatta, de kit érdekel? A kúúúrmány pénzbehajtásra vállalkozott, legfeljebb családvédelemnek hívja.
dr préditákor
"A kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata.
A katát választhatja egyéni vállalkozó, egyéni cég, kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, kizárólag magánszemély taggal rendelkező közkereseti társaság és ügyvédi iroda..."

Hogy is van ez??
Már a "katások" országa lettünk! Épülnek itt - a KATA-t igénybe vevők közül - sok milliós, sok tízmilliós, sok százmilliós házacskák, luxus autócskák, álomnyaralások, gyerekek külföldi taníttatása, stb.

Tehát ezt elégelte meg a kormány, nagyon helyes és egyetértünk vele!

Aki sokat "keres", az adózzon is RENDESEN !!!
durbinsc
@Pálinkás Pál: Csak műkörmöket fognak osztogatni a " szépségipari terméket értékesítő " műkörmösök! :)
ómió
És az nem baj, efftársak, hogy a módosítás "kamarai véleményezés" szerinti?
jesz
@durbinsc: na, megjelent egy újabb durbinsch ?
archive
@dr préditákor: Nem KATÁ-snak, hanem fidess seggn..alónak kell lenni ahhoz, hogy legyen : ".. .. sok milliós, sok tízmilliós, sok százmilliós házacskák, luxus autócskák, álomnyaralások, gyerekek külföldi taníttatása, stb... "
kereső
@dr préditákor: Mindaz amit felsoroltál , nem igen valósitható meg évi 12 millás árbevétel mellett. Jelenleg ennyi a kata értékhatára. Ezt megelőzően 8 millió volt. És, a vállalkozásnak , a fenntartásának is vannak ám költségei, amelyek nem irhatók le a kata-s adózó bevételeiből. Nem ártana bővebben megismerni ezt az adózást, amely kimondottan arra szolgált, hogy fehéritse a gazdaságot, a kata-s vigan ad számlát az elvégzett munkáról- kőművesként, viz vezetékesként, gázszerelőként, ügyvédként, programozóként, call centeresként... Ezután majd nem fog -ismét.
percsi
@dr préditákor: "Már a "katások" országa lettünk! Épülnek itt - a KATA-t igénybe vevők közül - sok milliós, sok tízmilliós, sok százmilliós házacskák, luxus autócskák, álomnyaralások, gyerekek külföldi taníttatása, stb."

Gondolod te!
KATA évente össz.12 milliói bevételig.
Katásoknál a sok milliós házacskák, luxus autócska és álomnyaralás, gyerekek külföldi taníttatása kilőve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.