A rendőrség állítása szerint fejbe rúgott egy rendőrt a tüntető, ellenszegült, és egy másik rendőr póttárát is eldobta, miután az a dulakodásuk nyomán földre esett.

Mint ismert, a hétfőn benyújtott, majd kedden kivételes eljárással meg is szavazott katás adózási törvénymódosítás (amely gyakorlatilag leradírozza ezt az adófajtát, uszkve 450 ezer embert érintve) kapcsán kedden többezer fős spontán hídfoglaló tüntetés zajlott a Margit hídon a délelőtti óráktól egészen estig. 

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vittek el egy tüntetőt a Margit hídról kedd este a rendőrség szerint

A kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Parlament előtt tartott demonstrációról átvonultak a Margit hídra 2022. július 12-én.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Este aztán a rendőrség nekiállt kiszorítani az úttestről a demonstrálókat, hogy helyreálljon a közlekedés, a Telex cikke szerint a folyamat közben a híd közepe táján dulakodás indult egy tüntető és a rendőrök között, és eközben az egyik rendőr pisztolytára kiesett, amit a tüntető felkapott és arrébb dobta. A rendőrök a férfit a földre teperték, majd elszállították. 

A Telex megkeresésére a rendőrség a következőket válaszolta:

„a Készenléti Rendőrség munkatársai 2022. július 12-én 20 óra körül a Margit hídon intézkedtek egy férfivel szemben, aki az egyik rendőrt két alkalommal fejen rúgta, egy másiknak az egyenruháját rángatta, és őt is megpróbálta megrúgni. Közben belekapaszkodott a rendőr póttárat tartó tokjába, majd a kieső tárat felvette és arrébb dobta. A férfival szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak, majd előállították a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányságra. Hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek ellene az ügyészségen.​”

Kedd este a tüntetők kiszorítása közben egy állapotos demonstrálóhoz mentőt kellett hívni a rendőrség közleménye szerint, mert fájdalmakra panaszkodott. 

Forrás: telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Szolgáljátok és véditek a maffiózókat...
Szomorú!
Pálinkás Pál
hogy tud egy tartalék tár a földre esni?...
csak úgy....
@Shikari: magyarországon a toleranciát börtönökben oktatják? eszem azt a 3db. tanári diplomád..
tibim,te a tólniból indultál ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.