A mostaninál is sokkal durvább, az EU legmagasabbja volna a magyar infláció az állami beavatkozás nélkül – számolt a GKI.

Árstop nélkül 31 százalékos lenne a magyarországi infláció

Fotó: pixabay.com

Májusban a 10,8 százalékos magyar infláció az EU kilencedik legmagasabbja volt, és ugyan júniusról minden uniós ország még nem adta ki a maga adatát, azt már tudjuk, hogy a magyar áremelkedés gyorsult, 11,7 százalékosra. A GKI Gazdaságkutató Zrt. most úgy számolt: ha nem lennének az árrögzítések, az EU legmagasabbja, 31 százalékos lehetne a magyar infláció – írja a hvg.hu.

A számításuk szerint ha a földgáz ára világpiaci lenne, csak ez önmagában 8,5 százalékponttal megdobná az inflációt, az üzemanyagok árának elengedése pedig 4,4 százalékponttal. A villamos energia esetében ez a hatás 2,4, az élelmiszereknél pedig 1,9 százalékpontos.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Árstop nélkül 31 százalékos lenne a magyarországi infláció"

De mit mond erre egy vállrándítás után a hülyemagyar maffiahívő?:
De nem 31%, csak 12. És ennyi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
"Árstop nélkül 31 százalékos lenne a magyarországi infláció"

De mit mond erre egy vállrándítás után a hülyemagyar maffiahívő?:
De nem 31%, csak 12. És ennyi!
archive
Az árstoppot is velünk fizettetik meg, meg a rezsicsökkentést is, meg a saját maguknak megszavazott fizetésemelést is.. meg a stadionokat, meg a .. meg a ... meg a.. sorohatnám estig.. és még mindig tűrjük.. sőt, mennyien újra szavaztak ezekre (tisztelet a kivételnek!!)
balos
Ahhoz képest,hogy amit minden héten meg krell venni,akkor 50%os!Mert a tv és a többi technikai eszközt is beleszámítják!Viszont a heti bevásárlás érdekel nem a felejthető luxus cikkek!
Namely
@Béla333: mit kellene mondani erre?
Mit tudsz azzal kezdeni, hogy pl "kovicc-hiszti, elhibázottan alacsony kamatkörnyezet, idióta szankciók, durva külföldnek való kitettség nélkül 2%-os lenne az infláció"?
Semmit.
ómió
Na, ugye! Az efftársak Bokros efftárs módjára ezt is "kivívnák" nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.