A Publicus Intézet készített felmérést a Népszava megbízásából, hogy kinek hogy tetszik az, hogy a kormánymegbízottakat főispánnak, a megyéket vármegyéknek hívják. Erről kedden szavaz az országgyűlés.

A Népszava cikke szerint lapjuk megbízásából készített reprezentatív felmérést a Publicus Intézet arról, hogy kinek hogyan tetszik az, hogy az alaptörvény tizenegyedik módosításával a megyéket vármegyékké kereszteli át a Fidesz-kormány, és a kormánymegbízottakból főispánt csinálnak. (Erről július 19-én, kedden szavaz a parlament.)

A fideszesek jelentős részének sem tetszik a főispánok és vármegyék visszahozása

Fotó: Illusztráció/YouTube/Magyarország Kormánya/videórészlet

A cikk szerint a megkérdezettek kétharmada ellenzi ezt az elképzelést, de a fennmaradó egyharmad sem feltétlenül támogatja az ötletet, sokan csak gumicsontnak tartják az egész ügyet. 

Arra a kérdésre, hogy "Egyetért azzal, hogy a kormánymegbízottakat a jövőben főispánoknak nevezzék?" a felmérés résztvevőinek 10 százaléka felelt határozott igennel, 2 százalék az "inkább igen" válaszopciót jelölte meg. A megkérdezettek 64 százaléka elutasította az ötletet (itt is volt 2 százalék, akik az "inkább nem" lehetőséget választották), a válaszadók 16 százaléka pedig úgy látta, ez csak gumicsont, figyelemelterelés a Fidesz részéről. 6 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

A Publicus felméréséből az is kiderült – írja a lap –, hogy még a fideszesek jelentős része is ellenzi az átkeresztelést. a megkérdezettek közötti kormánypártiak közül 41 százalék nem értettt egyet a javaslattal, 23 százalékuk viszont az ötlet mellett állt ki. Az ellenzékiek körében az elutasítottság 93 százalékra rúgott, de még a politikai értelemben magukat bizonytalanok közé sorolók körében is 72 százalék vetette el az átnevezést. 

Iskolázottság alapján nincs lényeges különbség a válaszadók között, legkeveésbé az érettségizetteknek tetszik a Fidesz ötlete: 72 százalékuk ellenzi azt.

A megkérdezettek 80 százaléka úgy látja, a főispán elnevezés nem erősíti a nemzettudatot. Ezen a véleményen van a megkérdezettek fideszesek 64 százaléka is.

A Publicus Intézet rákérdezett a megyék vármegyékké átnevezésére is, itt az jött ki, hogy a magyar társadalom kétharmada nem akarja, hogy visszatérjen az elnevezés. A megkérdezettek 13 százaléka értett egyet az átnevezéssel (4 százalék pedig az "inkább igen" opciót választotta), 66 százalék nemmel szavazott (plusz 2 százalék az "inkább nem" lehetőséget választotta), 11 százalék szerint nem számít az egész, és 4 százalék nem tudta, vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

Forrás: nepszava.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A csútkányt meg nevezzük Döbröginek!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
F@szságokkal szórakoztatják a nagyérdeműt ahelyett, hogy érdemleges munkát végeznének. Eladják a gázt, miközben gáz és villanyáram vészhelyzetet hirdetnek. Megvédik a családokat, miközben kifizethetetlen rezsiszámlákat helyeznek kilátásba. Békegalambot játszanak, miközben háborúra készülnek, katonákat toboroznak, stb.
Tiszta bolondokháza az ország, ahol a legelmebetegebb a góré.
ómió
E téren már őket is elkábították a bolsik!?
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők úgy gondolkodnak, ahogy a nemzeti csótány:

"Nagy Feró: Ha a fideszesek akarják a főispánságot, akkor rendben van"
hang.hu/belfold/nagy-fero-ha-a-fideszesek-akarjak-az-ispansagot-akkor-rendben-van-142297
Peller Anikó
@Maccska: Mi értettük, te meg hülye vagy.
Peller Anikó
@Maccska: Tévedsz, az is érthető amit te írtál, csak itt ebben a kontextusban nemsok értelme van. Nem összevissza írogat és nem hülye, mert akkor fideszes lenne. Ő csak eszes.

Hogy neked nem tetszik amiket ír hát az magánügy. A fideszbirka agyúaknak nyilván nem tetszik, mert nem szokott kedveskedni, velem ellentétben ak iszok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.