A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint továbbra is megfelelő ütemben halad a hazai gáztárolók feltöltése – írja az mfor.hu.  

Augusztus 1-jére az európai uniós gáztárolási rendelet előírásaihoz képest 920 millió köbméterrel több gáz volt a magyarországi tárolókban. Az eddig betárolt 3,25 milliárd köbméter az éves lakossági fogyasztás 82 százaléka.

Lapunkhoz eljuttatott közleményében a MEKH azt írja, hogy az augusztus 1-jei adatok szerint az öt magyarországi gáztárolóba 3,25 milliárd köbméter földgázt tároltak be, ami az összkapacitást tekintve 51,34 százalékos töltöttséget jelent.

Kiderült! Ennyi földgáz van most a hazai tárolókban

Fotó: 123RF.com

Az európai uniós gáztárolási rendeletben előírt betárolási ütemezés alapján Magyarországnak november 1-jéig 5 éves átlagfogyasztása 35 százalékát kell kötelezően betárolnia, ami 3,65 milliárd köbméter.

A rendelet augusztustól novemberig havi bontásban írja elő az egyes országok számára betárolandó mennyiségeket.

A Magyarország számára előírt mennyiség augusztus 1-jére 2,33 milliárd köbméter volt, vagyis az adott időpontra az uniós előírásokhoz képest 920 millió köbméterrel több földgáz került be a magyar gáztárolókba.

Az augusztus 1-jére betárolt 3,25 milliárd köbméter, az elmúlt 5 éves összesített átlagfogyasztás 31,13 százaléka, az éves lakossági fogyasztás 82 százaléka.

Forrás: mfor.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azzal riogatnak, hogy nem lesz gáz, erre a mi tározóinkban a szerbeknek tárolnak 500 millió köbméter földgázt. Ez a gyagya alkalmas csak arra, hogy ilyen Patyomkin-világban rávegyék a semmibe integetésre. De azért integetés közben is nyúl a nyakkendőjéhez. Pedig nincs is rajta. Ez már orvosi eset.
- Te Viktor, tudnál adni egy kis gázt? - Persze! - De marad nektek elég? - Pont leszarom! Viktornak ingyen fűtést tudok felajánlani, máglya alakjában. Volna rá igény. Eladtunk újabb 500 millió köbméter gázt Szerbiának az energia-veszélyhelyzet kellős közepén HAZAÁRULÁS
uploads.disquscdn.com/images/2adefd47d130d12cfce01241160586e25982ceae07858dc3be789243649567a4.gif?w=800&h=352
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a lakossági gázfogyasztás biztosított...
...ez a lakossági gázkályhákra, kazánokra, főzőlapokra, gázbojlerekre értendő?

A panelházakban a fűtést például az egyik nagy gázerőmű, a Kelenföldi biztosítja( nem csak Kelenföldi ltp, hanem a Vár összes, és már át van vezetve Pestre is a fáradt gőz)..a gázerőmű nem állhat le, viszont az odavezető hihetetlen nagy átmérőjű csövön csak úgy nyeli a gázt...

Ezt csak a hangulat javítása érdekében írtam..
amortizáltok
itt a játék a számokkal 2 hete is más 2 hét mulva is más attól függ ki kérdezi és kinek irják ide, Ja ingyom bingyom .
Eladott Ország
@Maccska: A Magyar Közlönyt is a bűnöző kolostorgeci utasításait tartalmazza! Lásd például az átlagos energia fogyasztás értékének meghatározását, mely köszönőviszonyban sincs a valósággal, annyira alacsonyan lett megállapítva, csalással! Tartalmazza a külterületi-zártkerti, üdülőépűletek, garázsok fogyasztását azaz valamennyi mérőhelyet. Elsődleges cél volt a lakosság megsarcolása. Következéssképpen a háztartások több mint fele, hanem háromnegyede bele fog esni a "túlfogyasztásba". Arról nem is beszélve, hogy az épületek átlagos energetikai besorolása katasztrófális. Jelen esetben egy 100 m2-es "C" energetikai besorolású családi lakóház gázfogyasztása is túllépi a megadott átlagértéket, de a lakások többsége ennél jóval rosszabb!
namihami
Ha igaz! És biztos igaz, hiszen egy Mindig Igazmondó mondta!
Talán éppen ezért kétséges...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.