. A háború után épült házaknál sok esetben alkalmaztak kátrányos szigetelést, ezeknél nem annyira jellemző a vizesedés. Ám ha mégis, ezeknél az épületeknél általában elég kicserélni a padlóburkolatot és a megfelelő festéket használni a házon. ...függ attól is, hogy milyen talajra épült a ház, kötött, homokos vagy köves. Az utólagos vízszigetelés ugyanakkor csak akkor hatásos, ha a fal teljes szélességében tökéletesen zár, mert a víz megtalálja a legkisebb rést.

Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Ha egészséges életkörülményekről és rezsicsökkentésről beszélünk akkor ezt nagyon aktuális feleleveníteni és újraindítani.
Betonalapon vályog fal tökéletes lakhatás.
Eladott Ország
Vályogfal homlokzati hőszigetelésénél a „páraáteresztés” megtartása miatt mindenképp páraáteresztő hőszigetelést kell használni, ezt 2 féle anyaggal lehet megoldani:
1. Kőzetgyapotos hőszigetelő rendszerrel: természetes ásványi anyagának köszönhetően átereszti a párát, emellett tűzálló, és hanggátló.
2. Weber therm clima rendszer: clima eps hőszigetelő lapok lyukakkal átfúrt felülete egyenletes páraáteresztést biztosít. Erre azért van szükség, mert a vályogfalat hagyni kell szellőzni, a nedvesség kifejezetten árt neki. A páraáteresztő rendszerek ára 1,5- 2-szer magasabb, mint a hagyományos EPS rendszereké.
A vályogfal nem jó hőszigetelő, csak az amúgy is jó hőkapacitása és a vastagsága miatt nagyon nagy a hőtároló képessége. A vályogfalazat utólagos vizszigetelése pedig elég macerás és költséges munka. Úgyhogy nem vagyok híve az ősi mesterségnek, csakúgy mint a másik "ősi mesterségnek" (qrva) sem.
magyar1
@Eladott Ország: Nagy a hőtároló képessége a vályognak, na ettől hűt nyáron napközben mert éjszaka lehűl és nappal tartja, télen meg napközben felmelegszik kicsit kívülről és belül a fűtés is kevés kell mert tárolja.
Ettől nem vagy híve???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.