A szocialista EP-képviselő szerint Orbán Viktor kormánya az Európai Unióból való kilépést készíti elő, ezért inkább ő kezdeményez egy hazai népszavazást, ami be tudja bizonyítani, hogy mennyire sokan állnak az unió mellett itthon. 

A 24.hu cikke szerint Ujhelyi István szocialista EP-képviselő az MSZP Facebook-oldalán tette közzé vasárnap, hogy népszavazást fog kezdeményezni Magyarország európai uniós tagságának megerősítése érdekében.

Az uniós tagság megerősítése miatt kezdeményez népszavazást Ujhelyi István

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

Az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője szerint azért van szükség erre, mert soha

„ilyen komoly és valódi veszély nem fenyegette még Magyarország uniós tagságát, mint most, amikor világos és egyértelmű lett, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz-kormány képtelen teljeskörű kompromisszumra jutni az Európai Bizottsággal és a hazánknak járó források egy részét bizonyosan elveszítjük.”

Ujhelyi István úgy látja, a Fidesz az uniós kilépést készíti elő, emiatt van szükség a megerősítő népszavazásra. 

„Orbán Viktor és a Fidesz a szabadságharcos pávatánc végét járja, az elmúlt években tényleg elmentek a falig, de ott nem kézfogás várta őket (ahogy Orbán remélte Tusványoson), hanem egy kemény betonfal.”

A szocialista EP-képviselő a bejegyzésben leírta, hogy a következő napokban hivatalosan is be fogja nyújtani az illetékes választási bizottságnak a jogászokkal egyeztetett népszavazási kérdését, amely így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”

Bejegyzése végén Ujhelyi emlékeztetett arra, hogy 2023-ban lesz 20 éve, hogy Magyarország polgárai az EU-hoz való csatlakozásról szavaztak, és akkor több mint hárommillió ember 83 százaléka döntött úgy, hogy csatlakozni kell az európai közösséghez. A politikus arra is kitért, hogy mostanra egy felmérés szerint a Fidesz támogatói közül minden ötödik ember kilépne az EU-ból, emellett is a magyar emberek többsége még mindig és egyre jobban bízik az EU-ban, "sokkal jobban, mint saját kormányukban."

Forrás: 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Eladott Ország: Nincs "ha"...a fideSS-nél a választási szoftver, a szoftver működését meg moszkvából ellenőrzik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@terlasz: Semmi értelme nem lenne kockára tenni a 80 éve áhított eus tagságot. Újhelyi gyagyás magyarázata csupán annyi, hogy hát itt van a 20 éves évforduló, akkor ismételjük meg a szavazást?

Minek is? Mert mindenki hülye? Te újhelyi bazmeg, te nem hülye vagy hanem aljas ha ezt megpróbálod. Nincs értelmes ember aki ezt ingyen kitalálná.

Azonnal hagyd abba.
Peller Anikó
@terlasz: Egy ilyen szavazás nem sülhet el jól, mert a kormányzat bármilyen eredménynél 1-től 100-ig csak a saját győzelmét hirdetné ki ahogy szokta.

Az angolok is így kezdték. Egy marha bedobta, aztámeg csak néztek, hogy mit tettek.
NKF
Ez a Szarhelyi egy süket fasz.Meg a többi ellenzéki is akik Mo.ellen vannak.
Remélem 2év múlva visszamegy kapálni mert a pártja megszűnik.
Úgy mint a nagy nyugodt erő,rabmadarak,kisgizdák,stb.
terlasz
@Peller Anikó: Ebben a megvilágításban teljesen egyetértek veled. Valószínűleg nem is engednék megtartani Orbánék.
terlasz
@Maccska: Haggggyad mán ezt Macsek, ki mondta, hogy a népszavazás a kilépésről szólna? Ez max. egy felmérés lehet, ami idiótaság, mert ahogy mondod: " ezen csakis az ellenzék bukhat".
ómió
Csak nem kifogyott az efftársi hazudoznivalóból!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.