A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország és a Levegő Munkacsoport közös nyílt levelet írt Orbán Viktornak – írja a Hírklikk.hu.

Nyílt levéllel és petícióval fordulnak Orbán Viktorhoz
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország kormánya egy augusztus 5-én hatályba lépő rendelettel szélesre nyitotta a kaput a védett területeken zajló fakitermelések előtt. Ezzel az ország energiaellátásának javítását indokként használva a védett természeti területen lévő értékes erdőkben is lehetőség nyílik a tarvágásra. A fák vágáskorára és az erdők felújítására vonatkozó szabályokat is indokolatlanul felülíró rendelet emellett lehetőséget ad arra, hogy az agrárminiszter korlátozás nélkül dönthessen bármely erdő kivágásáról. A kormányrendelet példátlan módon veszélyezteti a védett hazai erdőket és az állatvilágot, és akár évtizedekkel is hátráltathatja országunk klímaváltozás hatásaival szembeni védekezését

- olvasható a WWF honlapján.

Azt kérik a miniszterelnöktől, hogy vonja vissza a tűzifára vonatkozó kormányrendeletet.

A WWF Magyarország programvezetője a kormány tűzifarendeletéről azt mondta:

A klímaváltozás egyre súlyosbodó hatásai mellett az erdők természetességének, ezáltal önfenntartó képességének lerontása rendkívüli felelőtlenség, miközben a tűzifaellátás biztosítása az efféle túlkapások nélkül is megoldható lenne. Az, hogy a miniszter engedélyével gyakorlatilag bármilyen erdő kitermelhető az erdőterv lehetőségein felül, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan, precedens nélküli korlátlan felhatalmazás. Ez a lehetőség az ország legértékesebb erdőmaradványainak fennmaradását is kérdésessé teszi

Ezért a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a 10 millió Fa Alapítvány, a Greenpeace Magyarország és a Levegő Munkacsoport közös nyílt levelet írt Orbán Viktornak.

A nyílt levélhez most bárki csatlakozhat aláírásával, magánszemélyek és civil szervezetek egyaránt.

Forrás: Hírklikk, 444

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Istenakinincsen
0rbánról leperegnek a nyílt levelek. FINGJA SINCS HOGY MIT CSINÁL ROSSZUL...Csak azt tudja hogy mit miért csinál szerinte jól! A propaganda gépezete ezt támogatja! Nem tudom mit akarhat a nedves fákkal...Lehet hogy a jövőbe lát?
Tudja már őfelsége hogy nagy gáz van! Magyarul::Nem lesz gáz
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
0rbánról leperegnek a nyílt levelek. FINGJA SINCS HOGY MIT CSINÁL ROSSZUL...Csak azt tudja hogy mit miért csinál szerinte jól! A propaganda gépezete ezt támogatja! Nem tudom mit akarhat a nedves fákkal...Lehet hogy a jövőbe lát?
Tudja már őfelsége hogy nagy gáz van! Magyarul::Nem lesz gáz
Sámannus
@Istenakinincsen: Putyin csicskázza azért ilyen lökött ökör.
Gazella
@Sámannus: magyarul a kurvány saját maga alatt vágja a fát! O1G nem szereti az erdőt a fákat a madarakat!! Nem szereti a vizi élőlényeket, a tavakat a balatont,( ez is el fog tünni mint a Velencei tó) de az EU pénzt ( most már elzárta az EU a pénzcsapot) az adófizetők pénzét imádja román fejlesztésekkel a saját zsebébe vándoroltatni, azaz pénzmosást csináltat.
Törölt Nick
Azt mondta az agrárminiszter, hogy a fakivágástól nem csökken az erdők területe.
Hát a területe biztos nem. Csak azt már nem erdőnek hívják.
Amúgy elképzelhetőnek tartom, hogy a kormánynak építkezési szándéka van eddig fakivágási tilalom alá eső erdőrészeken, és erre aljas módon felhasználja a mostani energiaproblémás időszakot. Pedig elvileg jön az orosz gáz is, meg az olaj is. Hazudoznak összevissza.
Pálinkás Pál
felejtsük már el ezt a gyerekes petíciózást...POLGÁRI ENGEDETLENSÉG...minimum...szóból nem ért ez a koszos cigány...
Sámannus
@Gazella: Orosz segédlettel teszik ott elvárás a csatlós államok rombolása. Minde cselekedete orbánnak ezt szolgálja. Teljesen analfabéta. akár csöpplánya, veje rokonsága mondhatni a családi vállalkozás a rombolás. Ha normális lenne már rég nemtámogatná putyin.
Németh István
A magyar nép és a mindenkori biztonsága a legelső! A környezet adta lehetőségek alkalmazása pedig létkérdés! Ennek megfelelően a környezet folyamatos "szolgálatunkba állításának" feltétele a környezetünk, élővilágunk fejlesztése, formálása! Ne fedjük el lenin mondását >> az élet megkívánja, hogy a helyenként elhervad, elszárad az élet folyamatában > helyette mindig, és egyre több új hajtások jönnek. Nem kellene rinyálni a fakivágások, a madárfészkek, esetében sem, az emberi lét a fontosabb, és ezt bízzuk azokra akik nem dilettáns űzői a tevékenységnek hanem felelős irányítói!
Az olyan szemét állat, barom, seggfej mint a > @Sámannus: @Pálinkás Pál: @Törölt Nick: @Gazella: meg a kevéske többi valószínű, hogy a fába szorult hernyók, kártékony állatok módjára nyekeregnek.
Sámannus
@Németh István: Hülye vagy ecsém. Az emberiség egyre gátlástalanbbul él vissz környezet romboló képességével. Még a jószándékú embereknek is figyelni kell hogy akaratlanul se kövessenek környezet rombolást.
A szándékos rombolása nem csak az országellen elkövetett bűn, hanem az emberiség ellen, sőőőőőt az oroszok elleni vétek is Ha nem tudtok jót tenni inkább üljetek a seggeteken.
Tudomásil kéne már venni, hogy a bolygónkon az életfeltételek kb tíz kilométer megasságig vannak meg. Ez még egy ezreléke sincs a Föld térfogatának. Olyan ez mint ha orbán egy kotont húzna magára és kirepülne a világűrbe.
Ha nem lenne a Földnek mágnese tere, még ez sem lehetne.
A létező legnagyob bűn ennek a pusztításnak a tagadása.
Áljál le ecsém, mert fingod sincs hozzá mit vartyogsz.
ómió
Maradjatok a "kaptafánál", efftársak!
Istenakinincsen
@Németh István: Pista te őstulok! Ezt írod: "Nem kellene rinyálni a fakivágások, a madárfészkek, esetében sem, az emberi lét a fontosabb, és ezt bízzuk azokra akik nem dilettáns űzői a tevékenységnek hanem felelős irányítói!"...
El tudod képzelni az emberi létet önmagában? Növények állatok rovarok stb nélkül??? Egymást fogják enni nyersen az emberek? Miféle jövőt vizionálsz azzal, hogy az emberi lét fontosabb mint a globális szimbiózis? Belegondolni is szörnyű!
Lenin mondása sem az emberi pusztításra vonatkozott! Dilettáns kurmányunk van, de te még rajtuk is túlteszel! Akkora satu vagy, hogy a marsról is látszik! Hol van itt " felelős irányító" ???
Németh István
@Istenakinincsen: a helyzet az hogy a lenini mondás amolyan örök érvényű és bizony az élet minden területére értelmezhető! persze csak azoknak akik gondolkozni tudnak és párhuzamot észlelnek az események sajátosságai közt! De Igazad van nem kell erőlködni aki az őstulkok közt nevelkedett az csak őstulok nyelven ért! @Sámannus: bátyó igazad van ha nem eszel nem szarsz, ha nem iszol nem húdgyozol, ha nem csinálsz semmi akkor bíz állásodban elsenyvedsz!
Igazad van > ilyeneknek felesleges LENNI! Érted NEM VANNÍ!
Istenakinincsen
@Németh István: A lenini mondás nem arra vonatkozik amit te írtál te gyökér! Az a természet sajátos rendje és nem az ember általi pusztítás következménye! Te meg a gondolkodás??? ...húúú!
"Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető. –( Indián közmondás).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.