Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután – tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Pécs külvárosa lángol: hétvégi házak is égtek a hatalmas bozóttűzben

A kép illusztráció. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén.

A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem.

A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább – mondta a szóvivő.

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban.

Forrás: mti.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Félelmetes. Az emberi felelőtlenség is.
csak úgy....
"A nevem: Kósa Mátyás Krisztián. Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól. A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül. Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgárijogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani. Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom ,ami történt. Bármit megtennék azért, hogy mindazt ami tettem figyelmetlenségből, akaratom ellenére visszafordíthassam. Bocsánatot kérek minden pécsitől.Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a Rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó felelősségem. Őszintén sajnálom. Bocsánatot kérve mindenkitől.
csak úgy....
@Nyírfa: @volvós: megvan a "tettes",aki elött kalapot le!
csak úgy....
@Nyírfa: ilyen emberekröl képzelem el a becsület szobrát! -különben a facebookon megtalálod,ott is közzétette!
Nyírfa
@csak úgy...: Oké. Majd , ha megjelenik a híradásokban, elolvasom a teljes történetet.
csak úgy....
@Nyírfa: nem sorosozott,brüsszelezett és még csak nem is gyurcsányozott! -miért nem a becsületes emberek választják a politikát,mint hivatást?
Giovanni Alba
@csak úgy...: tegnap, 23:35
Kérdésedben ott a válasz.
Többször felmerült már, hogy egy városnéző kisbusz vezetéséhez mindenféle alkalmassági -közte pszichológiai- vizsgálaton kell átesni, de egy ország vezetéséhez nem szükséges semmi ilyesmi. Hogy miért? Mert a szabályokat a politikusok írják.
Nyírfa
@csak úgy...: @Giovanni Alba: Akkor már értitek, miért vagyok a közvetlen demokrácia feltétlen híve, és miért tartom a világ legfejlettebb társadalmának a svájcit. Hozzáteszem: hajlamos vagyok idealizálni, ugyanis a közvetlen demokráciát egy kihagyhatatlan lépcsőfoknak érzem a kommunizmus előszobájába, amely egészen más, mint amit az emberek többsége ma gondol róla - nem árt, ha az emberiség létét, evolúcióját spirituális nézőpontból is szemléljük. Aki látta Robin Williams Csodás álmok jönnek című filmjét, érti, tudja , miről beszélek.
Peller Anikó
@csak úgy...: De mit csinált ez a nyomorult?
Peller Anikó
"a tűzgyújtási tilalom ellenére tüzet rakott a Mecsekben."

Ez nem tűnik balesetnek. Baleset az ha lezuhan egy repülőgép vagy összeütközik két autó.

Tüzet rakni nem lehet balesetből, tüzet rakni csak szándékosan lehet. Balesetből lehet tüzet okozni, de rakni nem.
csak úgy....
@Peller Anikó: gyufázott! te nem szoktál? minden meggondolatlan cselekedet következménye a baleset! a szándékos gyújtogatás az más kategória!
Peller Anikó
@csak úgy...: Az RTL hírekben állították, hogy szemetet égetett. Tűzgyujtási tilalom alatt. Szándékosan gyújtotta meg a tüzet. Erős szélben. Erdőszélen.

Hazugság, hogy kártérítést ad bárkinek is. Szomszédai szerint nincs neki semmije. Autókkal biznicelt, nemlétező autókkal. Senkit nem kárpótolt. Ezek a hírek.
Nyírfa
Ezek szerint be akart kerülni a hírekbe. Megtörtént. Elegem van a dilisekből. Nem kicsit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.