A Diákok a Tanárokért csoport szeptember másodikára a Bazilikához szervez tüntetést, mivel szerintük semmi sem változott az oktatásban. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a tanévnyitókon kockás ingben jelenjenek meg, hogy mutassák, szolidárisak a tanárokkal.

A Telex cikke szerint szeptember másodikán a Bazilikához szervez tüntetést a Diákok a Tanárokért nevű csoport, az esemény Facebook-oldalán eddig közel 17 ezren jelezték az érdeklődésüket (ami nem egyenlő azzal, hogy ennyien el is mennek a rendezvényre). A tervek szerint a demonstráció résztvevői a Szent István térről a Belügyminisztériumhoz fognak vonulni (oda tartozik ugyanis jelenleg az oktatás) a délután négy órától kezdődő tüntetésen.

Diáktüntetéssel indulhat a tanév

Résztvevők a 2022. március 19-én a fővárosi Kossuth téren, a Parlament előtt a tanárokért és az oktatásért tartott tüntetésen

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Az Eduline.hu-nak az egyik szervező, Mihalics Lili (a fővárosi Szent István Gimnázium diákja) elmondta, 

a diákok a saját bőrükön érzik a problémákat, emiatt kérjük, követeljük, könyörgünk, hogy az illetékesek adjanak megoldást a tanárhiányra

A diákszervezet úgy látja, semmiféle javulás nem történt az oktatásban, miközben megoldást kell találni a tanárhiányra, és közben úgy kellene átalakítani a tananyagot, hogy az "tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű legyen", valamint az iskolákban jobb körülmények kialakítására van szükség. 

Mihalics Lili elmondta, bár a tüntetést a középiskolások szervezik, ő úgy értesült, hogy a tanári szakszervezetek is mozgósítani fogják a pedagógusokat, és olyan embereket is szeretnének a diákok "megmozgatni", akik korábban nem vettek részt a töntetéseken, de amúgy osztják a céljaikat. Hozzátette, a demonstrációval arra próbálják fölhívni a kormány figyelmét, hogy igenis sok embert érdekel az oktatás ügye. 

A Diákok a Tanárokért csoport arra is felkérte a tanulókat, hogy aki teheti, az iskolai tanévnyitókon kockás ingben jelenjen meg, így ugyanis a tanárok melletti közös kiállással kezdődhet a tanév.

A diákszervezet azzal számol, hogy sokan csatlakoznak a kezdeményezéshez, főleg Budapesten, de azt is szem előtt tartják, hogy lesznek olyan iskolák, ahol a diákok ezt nem merik megtenni, mert már most hallottak olyan intézményről, ahol retorziókkal fenyegették azokat a diákokat, akik a tanársztrájkot vagy a tüntetést szóba hozták. 

Az Eduline.hu a cikke végén megemlítette, a Diákok a Tanárokért még tavasszal, március közepén jött létre "jóformán a semmiből", de a tagok azt mondják, hogy addig nem hagyják abba az akciókat, míg a kormány nem teljesíti az oktatásban dolgozók követeléseit, mert az elhibázott oktatáspolitikai döntéseknek hosszú távon a diákok érzik meg a hatásait.

Forrás: eduline.hu, telex.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
@Nessy: ez nem egyik napról a másikra alakult ki pl az orvosok ápolók amikor kezdtek a cseszegetések és kis fizetések miatt nyugatabbra menni napi sajtó hir volt és a kutya nem foglalkozott vele OTT a magas emmibe mert akkora szarvat adtak nekik mindent válasz nélkül hagytak kis pénzért ki megy 4-5 évet tanulni hogy 140 ezret keressen brúttóba a képviselőké 500 ezer nettó majd 2- majd 4-5 millió mára hát ez szemet szur ám a diáknak és a népnek majd reagálnak ki ki nagyot koppan de nem marad ám minden igy mert jön egy vihar orbáni is elfujja nem ma de hamarosan aztán tessenek libsirni komcsizni böszmézni Gyurcsányozni sokan itt vagdalkoznak meg bérköcsögöznek majd amikor a munka alapján lesznek a bérek akkor kezdünk helyre billeni EZ súlyos vád, rossz indulat hiján van, biza ,orbán egyedi stilusával alkakult , csak a haver az én emberem, a tőbbi,,,,,,,,,, na ezzel lesz vége a rendnek és a
rendszerének. idő kérdése. de kis idő már nem évek
Nessy
@Shikari: Sok pénzt akarsz keresni, menj el fideszes politikusnak, álomtitkárnak, légy egy fideszes potentátnak "barátja, ismerőse, rokona, boldog őse!" (Ady után szabadon)
Nessy
@Shikari: Hazánk nagyjainak, meg új gazdagéknak a csemetéi magán iskolába, meg a haldokló liberális nyugaton tanulnak,a plebsz meg így járt! Ezen nincs mit polemizálni, ez a tény! Szót fogadtak! Tudod, az egészségügyben is ezt javasolták, aztán ma már nincs ápoló, műtősnő,szakasszisztens, orvos is kevesebb. Van várólista, hosszabb, rövidebb időre leállított ellátás.
Nessy
@Shikari: Nem bűn. Csak sokaknak ez nem adatik meg kis hazánkban! És ha nincs egy stabil alaptudás, nincs felső oktatás.Ha nincs elég szaktanár a szakképzésben, nincs használható szakmai tudás.
ómió
És, aki nem lesz ott, az meg is nézheti a bizijét! Igaz, "tanár" efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok