Mindössze nyolc hónapnyi minisztériumi munka után jelölték konzulnak Deutsch Domonkost. 

A Szabad Európa cikke szerint mindössze nyolc hónapnyi minisztériumi munka után máris konzulnak jelölték Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő unokaöccsét, Deutsch Domonkost. 

Szabad Európa: párizsi konzul lesz Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő 24 éves unokaöccséből

Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

A lap több forrásból értesült úgy, hogy az unokaöcs párizsi konzul lesz, a feladatra Szijjártó Péter külügyminiszter jelölte ki, jelenleg pedig a pozícióra való felkészítése zajlik, a szolgálati helyét valamikor 2023 elején foglalhatja majd el.

A cikk szerint Deutsch Domonkos nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, a Külgazdasági és Külügyminisztériumba 2021. szeptember 30-án vették fel, kifejezetten Szijjártó kérésére. Deutsch a Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni, de nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsnokként vagy gyakornokként, hanem egyből vezető kormánytanácsosként. A főosztály létszámát a lap állítása szerint csak az ő kedvééért bővítették ki.

"Ez a gyors előmenetel meglehetősen ritka, főleg diplomáciai területen. Jellemzően ugyanis éveket kell lehúzni a minisztériumban, mire valaki külszolgálatra mehet. A külszolgálati, illetve diplomáciai munkát alacsonyabb beosztásban szokás megkezdeni, hogy a kezdők beletanuljanak. Deutsch azonban már minisztériumi munkáját sem kezdő pozícióból indította, és most bármiféle külszolgálati vagy diplomáciai tapasztalat nélkül kapta meg a beosztott diplomata, konzul besorolást.

Ráadásul az európai fővárosi pozíciók kifejezetten népszerűek szoktak lenni, sokan szeretnének ott külszolgálatot teljesíteni. Párizs tehát kiemelt helynek számít, főleg ha azt nézzük, hogy jelenleg 145 országban 243 konzul teljesít külszolgálatot a külügyminisztérium adatai szerint"

- olvasható a cikkben. A Szabad Európa az ügy kapcsán kérdéseket küldött a külügyminisztériumnak, de még nem kaptak választ. 

A lap szerint Deutsch Domonkos 1998-ban született, járt az ELTE PPK-ra és a TEstnevelési Egyetemre is, az MTK magasugrója volt, 2015-ben egy ifjúsági aranyérmet nyert, de sokkal több versenynek, főképp külföldi megmérettetésnek nem találta nyomát a Szabad Európa.

Deutsch Tamást egyébként pont 1998-ban jelölték miniszternek az első Fidesz-kormány idején (ekkor 32 éves volt, 24 évesen lett országgyűlési képviselő), de a pozíciót az Ifjúsági és Sportminisztériumban csak 1999-ben foglalhatta el, mivel addig le kellett diplomáznia.

Forrás: szabadeuropa.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Kíváncsian várom hogy mikor neveznek ki valami fontos posztra egy fideszes lovat pl. a Lázár ménesből...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
ki kivel hogyan s miért rokon régi vers de örök is kinek a valoga vége igy tán értik mások is?
Yoda69
Nagy karriert fut be a drogos unokaoccse.
Horizont
@ómió: Te tényleg ekkora hülye vagy? Szerinted csak azért szóljuk le mert nem felel meg az ízlésünknek? te normális vagy? 24 éves és főkonzul lesz, csak azért mert Tompika unokatesója. nem tudom fel tudod -e fogni azzal a borsónyi bolsi agyaddal. Ilyen tetvek miatt mint te is tartunk itt, te fajkretén. Szolgalelkű cseléd vagy.
Logogrif
@ómió: Fityi-Fütyi tényleg ennyira korlátoltnak tetszik lenni ?
kisfalud
Ez is pusztán a véletlen műve, ha szegény Móricz Zsigmond élne azt sem tudná a kínálkozó sógor-komás esetek tengerében, hogy melyiket tűzze a tolla hegyére.

"Bár az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) mélyen hallgat a kinevezéséről, a szervezet honlapján megtalálható vezetői névsor bizonyítja: Novák Katalin sógornője kapta meg az újonnan létrehozott Humánreprodukciós Igazgatóság vezetői posztját. Vesztergom Dóra még Novák köztársasági elnökké választása előtt lett igazgatói rangban az államosított lombikszektor legfőbb felügyelője."
Virág Árpád
@Dr. Proktor: Kincsem mint pénzügyminiszter?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.