Az MVM csoport lakossági ügyfelei augusztus 23 után kapják meg az augusztus 1-jétől érvényben lévő szabályok szerint készült számlákat. Ezt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. hétfőn közölte.

Holnaptól megkapjuk az első elvágott rezsicsökkentés szerinti számláinkat

Mint ismert, a választások előtt hangsúlyozott rezsicsökkentésből nem sok maradt: azok az ügyfelek, akik „átlag fölött” fogyasztanak áramot és gázt, azt mostantól emelt áron tehetik meg. Ez rengeteg magyar családot hoz nehéz helyzetbe, miközben számos vállalkozást lehetetlenít el.

Részletezték, hogy a 2022. augusztus 1-jei változásokat követően augusztus 23-a után érkeznek az első számlák a lakossági ügyfeleknek és a nem társasházban élő nagycsaládosoknak a július-augusztusi fogyasztásról. Szeptembertől várhatják számláikat a társasházak és a társasházakban élő nagycsaládosok, nekik ekkor két számlázási időszakot érintve (július-augusztus és augusztus-szeptember) küld számlát a szolgáltató.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az első számla tartalmazhat augusztus 1-je előtti fogyasztást is, amelyet az augusztus 1-je előtt érvényes rezsicsökkentett áron számoltak el.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. közleményében kiemelte, most először küldenek olyan számlát, amelyben az átlagosnál magasabb fogyasztás esetén már a lakossági piaci ár is szerepelhet a számlában. Amennyiben a fogyasztás a rezsicsökkentett, kedvezményes sávhatár alatt marad, jellemzően csak a kedvezményes, rezsicsökkentett ár fog szerepelni a számlában. Ha a fogyasztás meghaladja a kedvezményes sávhatárt, a diktált vagy átalánnyal fizetett mennyiségtől függetlenül minden havi számlában szerepelni fog a rezsicsökkentett és a valós piaci árhoz képest kedvezőbb lakossági piaci ár is.

A számlán megváltozott az első oldalon kiemelt információkat tartalmazó, úgynevezett rezsibox tartalma is.

Látható lesz, hogy az ügyfél a rezsicsökkentés nélkül, világpiaci áron számolva mennyit fizetne, illetve az aktuálisan elszámolt időszakra vonatkozó megtakarítást is tartalmazza a számla, azaz a világpiaci áron számolt és a rezsicsökkentett áron ténylegesen fizetendő összeg különbözetét.

Fontos információ, hogy az ügyfél az éves leolvasást követően a ténylegesen felhasznált energiát fogja kifizetni, függetlenül attól, hogy az éves elszámolásig havonta diktált vagy havi átalányt fizetett. Az időarányos számítás miatt az elszámolási időszakban esetlegesen ki nem használt kedvezményes mennyiség nem vész el, azt a szolgáltató a következő elszámolás során veszi figyelembe – közölte a MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
@csak úgy...: nem a mostsnitól vágják hanyatt magukat! Hanem a téli havi számlától.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fergeteg
De piszkosul befagynak ám télen a libsi-bolsi seggek is.
balos
@Emmersson71: Sajnos egy fideSSes egysejtű ezt a viccet sértésnek éli meg!ök nem vakok,csak sötétben szeretnek napozni!
SÍva
Ez most nem jól sült el! Ugyan is a számlákat már rég meg kellett volna kapni. Régebben 12-16 között érkeztek legalább is nekem. Most még senki nem kapott számlát, sőt még a rendszerben sem jelent meg az elmúlt hét péntek délutánig. Ma még nem néztem! Ha jól belegondoltok 23-a után érkeznek az első számlák a megemelt összegről, hogy a 20-i tűzijátékra érkező tömegekből nehogy valami más legyen. Tehát a kurmány (nem tévedés, vagy mellé ütés) utasítást adott, hogy 20-a előtt nem küldhetik ki a számlákat. Épp itt az oldalon olvasom, hogy kirúgták az OMSZ elnökét és helyettesét. Mert ugye a héten érkeznek a számlák szombaton meg az elmaradt tűzijátékra érkező tömegek a dupla számlákkal amiből még bármi lehet! Szegény meteorológusok tehetnek mindenről, ugye? Érdekes, hogy ezért eltávolítják őket, hisz ennél nagyobb hibákat is követtek el az ország ellen parlamentben ülő paraziták és még mindig élősködnek rajtunk! A tipp az, hogy az összes rendőrt,katonát és egyéb rendfenntartót Bp-re vezénylik és a kullancsok pedig elmenekülnek vidékre, külföldre valami halaszthatatlan előre megbeszélt, le nem mondható eseményre hivatkozva, aminek persze fele sem igaz. A feláldozható kisebb szúnyogok pedig maradnak, hogy elvigyék a balhét!.
Nessy
@fergeteg: A tietek nem!? A NER lovagok, haverok, kormányzati tótum faktumok kaptak, és kapnak annyi fizetést, egyéb támogatást, hogy nekik nem lesz gond a számla! A plebsz meg így járt! Párt állástól függetlenül!
surdilloFUJT
@fergeteg: Meg a tolvaj Q.va nénikéddel te is,ha nem loptál eleget!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.