Palkovics László technológiai és ipari miniszter azonnali hatállyal felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László augusztus 22-ével mentette fel Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés – tették hozzá.

A kirúgások oka minden bizonnyal a meteorológiai szolgálat előrejelzésének alapján, az operatív törzs által lefújt augusztus 20-ai tűzijáték volt.

Forrás: MTI

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Tényleg szégyellem magam, hogy hosszú éveken át ezekre a tetvekre szavaztam. Már eddig is sok esetben nem sikerült pontosan megítélni milyen időjárás lesz mondjuk egy héten belül, a légkör is gyorsan változik, sosem volt probléma, de itt most a Fidesz tűzijátékáról van szó, így ez más megítélés alá esik. Amennyiben most szombaton is rossz lesz az idő, az a javaslatom, dugják fel oda mindet, ahová való...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hátha másutt hatékonyabban "jósolhat"?
Jozefina
Remélhetőleg a "kirugottak" csontig perelni fognak!!! Ilyen okok miatt a leg ocsmányabb dolog bárkit is kirúgni. Az operatív törzs valamennyi tagját is ki lehetne rúgni. Ők döntöttek a cirkusz elhalasztásáról!!! A felelősség az övék!!!
drrotf
@Jozefina: Szerintem az állami intézmények vezetőit megbízással nevezik ki az intézmény élére, s tudni kell kell róla, hogy itt elsősorban a bizalom és persze a szaktudás, a gyakorlat és a személyes ismeretség a kinevezés alapja.Amennyiben a vezető iránt a bizalom megszűnik, a vezető kinevezését vissza vonhatja a kinevező minden további nélkül.Az pedig hogy a bizalom a kinevezett iránt miért szűnt meg , nem kell indokolni.Ezért téves, ha valaki a munkaviszonyra vonatkozó általános szabályok szerint vizsgálja ezt az ügyet, a vezetők kinevezésére, jogviszonyának megszüntetésére nem az általános munkajogi szabályok az irányadók, s ezért minden ilyen vizsgálat félrevezető eredményt hoz!
Nessy
@drrotf: A szaktudást és gyakorlatot húzd ki a listáról. Az ugyanis bolsevik huncutság, és az esetek 80 -90 százalékában kizáró ok. Majd akad valaki a vezető posztra, aki még megugatni sem tudja a meteorológia tudományát!
nezelodo
El tudom képzelni, hogy Sztálin a hasát fogva röhög a pokolban, és azt hajtogatja, nem élt hiába, mert későbbi elvbarátai másolják az ő "dicső tetteit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.