Ez jelent meg egy júliusi elemzésben.

Az ÁSZ "Pink education” jelenség Magyarországon című elemzésében a következő állítások jelentek meg: 

-  a nők jelentős felsőoktatási túlreprezentáltsága demográfiai problémákat (is) okozhat

- megnehezíti a pártalálást, illetve a termékenység csökkenésének kockázatához vezethet.

Az Állami Számvevőszék szerint túl sok a diplomás nő, ezért nincs idejük gyereket vállalni

Folyik a munka a Gyümölcsmorfológia Laboratóriumban. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az elemzés első részében megállapítják, hogy 2010-2021 között minden évben több nő nyert felvételt a felsőoktatásba, mint férfi, a 2022-es tanév őszi félévében már 54,5 százalék lesz a nők aránya. Ráadásul a férfi hallgatók sokkal nagyobb arányban morzsolódnak le, és a gimnáziumokba is több lány jár (55,4 százalék), márpedig a nappali tagozatra felvettek 70 százaléka ebből az iskolatípusból érkezik – áll a Népszava cikkében.

Az ÁSZ szerint a nemi arányok eltolódásában közrejátszhatott a pedagógus szakma elnőiesedése, a tanárok 82 százaléka ugyanis nő.

A megkérdezettek többsége szerint a lányos tulajdonságok – érzelmi, szociális érettség, szorgalom, szófogadás, monotóniatűrés, jó szóbeli és írásbeli kifejezőkészség – fontosabbak az iskolákban, mint a fiús, reál tantárgyakhoz szükséges matematikai, technikai és műszaki érzék, a logika, a térlátás vagy éppen a kockázatvállalás.

Forrás: nepszava.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Úgy beszélnek és gondolkodnak a nőkről mintha anya kocák lennének.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@mackoka46:Nem attól születik kevesebb gyerek Magyarországon mert a Nők közül többen szereznek diplomát mint a Férfiak,egyszerűen annyira ingatag megbízhatatlan a jelenlegi belpolitikai helyzet hogy a kormány képes egy tollvonással,egyik napról a máskra kedvező családokat érintő támogatásokat,látszik hogy a most kedvező családtámogatásokkal(CSOK)-ellenére sem született több gyermek!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 12.58@Giovanni Alba: 13.15

Csak mondjátok, én élvezem! :))

A legjobb az egészben, hogy kiegészítjük egymást. Emellett én nagyon szeretem, ha ősasszony lehetek az én ősemberem mellett, feltéve, ha meghagyja az énidőmet, nem akadályozza a hobbiaimat, és magától pelenkázza az aktuális lurkót, ha nekem halaszthatatlan dolgom akad, mint társadalmi lénynek. :)

Ritka, ha a fiatalon kötött házasságok megmaradnak, az enyém sem állta ki az együttélés próbáját, de jobb édesapát a fiainknak, és magamnak becsülnivalóbb barátot, nem is kívánhatnék.
balos
Megkell mondjam,nincs rosszabb egy buta férfinál,de látva a fideSSes kínálatot kurvákból,hát azért sanszos a dolog!Bár lehet,hogy ezek a nok verve szeretik a sexet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.