Közben kiderült az is, Jakab Péter békülni akart, Márki-Zay Péter azonban nem kér a békéből utólag.

Megszólalt Márki-Zay Péter és kiteregette a szennyest – Így romlott meg Jakab Péterrel a viszonya

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond 2022. április 3-án. Családja állt ki vele a színpadra. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjának vendége volt Márki-Zay Péter. A bő egyórás műsorban számos témát érintettek – írja a Mandiner.

A műsorban szóba került Jakab Péter is. Márki-Zay szerint az ex Jobbik-elnök minapi bocsánatkérése nem neki, hanem a választóknak szól. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az, hogy már a kampányban sem segített neki Jakab és a jobbikosok, sokkal nagyobb probléma, mint ami április 3-án este történt ( amikor Jakab és Gyurcsány nem volt hajlandó a miniszterelnök-jelölttel egy színpadon állva vállani a vereséget).

Jakab Péterről szólva Márki-Zay hozzátette:

Nagyon szerettük volna – és az amerikai kutatóknak is ez volt a tanácsa – hogy minél többször, különösen vidéken is álljunk ki egy színpadra, nem volt hajlandó rá, nem is válaszolt. Én azt is mondtam a saját csapatomnak, hogy nézzék meg, hova megy Jakab Péter, és menjünk oda mi. És tessék elképzelni, bárki megnézheti, Jakab Péter nem is tette ki, nem voltak eleve meghirdetett kampányrendezvényei

– mesélte Márki-Zay.

„Atyaúristen!” – reagált Gulyás Balázs műsorvezető, aki Benny-Hill-szerű jelenetnek nevezte, ahogy Márki-Zay kergeti Jakabot a kilencvenháromezer négyzetkilométeren. „Ez egészen megdöbbentő” – tette hozzá Gulyás.

Márki-Zay azt is elmesélte, hogyan romlott meg a viszonya Jakabbal.

A másik, ami sokat segített volna, ha a Jobbikot nem gyurcsányozzák össze. Ha a Jobbik már az előválasztásnál a szoros szövetséget nem a DK-val kötötte volna, akkor talán hitelesebben tudtuk volna az ajánlatunkat közvetíteni a később sajnos a Mi Hazánkra vagy a Fideszre szavazó volt Jobbik-szavazók felé. Ott lehetett volna még jelentősége annak, hogy Jakab Péter milyen stratégiát követ, igazából a mi kettőnk személyes ellentéte ebből táplálkozik. Amikor 2021 májusában ezt a Jobbik-DK szövetséget megkötötték, és ezt én nyíltan kritizáltam, akkor sértődött meg Jakab Péter, és kabinetvezetője, Molnár Enikő

– magyarázta Márki-Zay.

A teljes adást alább hallgathatja meg:

Az országgyűlési választások óta megy a vita az ellenzék táborán belül, hogy mi vagy ki miatt bukhatott ekkorát az összefogás. Jakab Péter korábban az ellenzék közös kormányfőjelöltjére, Márki-Zay Péterre húzta rá a vizes lepedőt. Jakab a minap békülni akart, de már hiába. Pedig nemrég Jakab Péter egy interjúban is azt mondta, megbánta, hogy a választás éjjelén nem állt ki Márki-Zay mellett.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
MÖZÖPÖ EGY SZARKEVERŐ BEKÉPZELT FASZ!!!JOBBAN TENNÉ HA BEFOGNÁ VÉGRE A POFÁJÁT ÉS NEM UGATNA BELE A POLITIKÁBA!!!NEKI ÉS A KARIGECINEK IS NAGY RÉSZE VOLT A VÁLASZTÁS ELVESZTÉSÉBEN!!!
Nyírfa
Bayernél még nem haknizott MZP? Kórusban Gyurcsányozhatnának. Tőle ugyanolyan nehezen fogunk megszabadulni mint Orbántól. Kapaszkodnak mint a kullancsok.
Qqberci
Tele van a hócipőm MZP-vel... Kisorbán...
dr. prédikátor
MÖZÖPÖ EGY SZARKEVERŐ BEKÉPZELT FASZ!!!JOBBAN TENNÉ HA BEFOGNÁ VÉGRE A POFÁJÁT ÉS NEM UGATNA BELE A POLITIKÁBA!!!NEKI ÉS A KARIGECINEK IS NAGY RÉSZE VOLT A VÁLASZTÁS ELVESZTÉSÉBEN!!!
Clavigo
" Én az ellenzéket akarom leáltani "..( by MZP.) sikerült..(!!) Elmehetsz a rohadt picsába ,mzp

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.