A napokban kapja mindenki kézhez az új, emelt összegű rezsiszámláit. Igaz ez az önkormányzatokra is, akik sok magánszemélyhez és céghez képest szintén nagy bajban vannak. 

Több hazai önkormányzat is jelezte már, hogyan veszik elejét a rezsiválságnak a megemelkedett gáz és villanyszámlák miatt. Az Blikk.hu cikkéből kiderült, több helyen a közvilágítás lekapcsolását, a fűtött helyiségek számának csökkentését, valamint a régi kazánok és kályhák újraindítását tekintik átmeneti megoldásnak.

Több helyen közvilágítás sem lesz a rezsicsökkentés módosítása miatt

Fotó: 123RF.com

A dél-baranyai Drávaszerdahelyen például este 10 órát követően a közvilágítást lekapcsolják, valamint megemelik a közétkeztetés díját. 

A Hajdú-Bihar megyei Hajdúbagoson az utcai lámpákat szeretnék lekapcsolni a faluba érkező utolsó éjszakai buszt követően fél órával. Kikötik a gázkazánokat, újra fával fűtenek majd. Az idősek otthonában a legkeservesebb a helyzet, mivel a fatüzelésű kazánok mellett gázzal is fűtenek majd, ezt viszont ezentúl tízszeres áron tehetik csak meg .

A Nógrád megyei Karancslapujtőn éjfél után lekapcsolják a közvilágítást, valamint átcsoportosítják az intézmények, a civil szervezetek elhelyezését a hivatal azon helyiségeibe, amelyek most üresek. A településen a beruházásokat is leállítják, így maradhat keret a számlák kifizetésére.

De nem csak a kistelepülések vannak bajban. Székesfehérvár főpolgármestere is felszólalt, és igen baljós képet festett le. Hogy a koronázóvárost pontosan hogyan érinti a rezsicsökkentés módosítása, arról a Blikk.hu cikkében olvashatnak.

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
több helyen nem lesz?
és kevesebb helyen?
nejlontacskó
A közvilágítással vajmi keveset tudnak spórolni mert, azt ugyebár, Tiborcz főméltóságos úr korszerűsítette!
Hogy kapná be, az apósa faszát, az pedig az övét, hogy kvittek legyenek!
Qqberci
Te! Sötétben bújkáló liberális! Szavazz a Fütyeszre!...
ómió
"Visszabojkottáltuk" magunkat a XIX. századba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.