Újbudán két egyéni választókerültben is képviselőt választanak.

Vasárnap három helyen is időközi önkormányzati választást tartanak az országban – olvasható a Telex cikkében. 

A cikk szerint Zuglóban a 9. számú egyéni választókerületben azért van szükség az időközi szavazásra, mert az ottani képviselő, Szabó Rebeka (a Párbeszéd társelnöke) országgyűlési képviselő lett, így lemondott az önkormányzati képviselőségről. 

Zuglóban, Újbudán és Hantoson is időközi választást tartanak vasárnap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A mostani választáson ugyanakkor az MSZP és a kerületi polgármester, Horváth Csaba (MSZP) nem támogatja a közös ellenzéki jelöltet, a párbeszédes Kökény Dalmát – a lap szerint a háttérben a kerületben az ellenzéki pártok között húzódó konfliktusok állhatnak.

A Telex megkeresésére az MSZP sajtóosztályát, azonban választ nem kaptak arra, hogy miért nem támogatja a párt a közös jelöltet. Horváth Csaba polgármester ugyanakkor saját nevében nyilatkozva azt mondta, hogy csak annak tud támogatást és segítséget nyújtani, aki ezt kéri és elfogadja. A zuglói időközin összesen négy jelölt indul a képviselői helyért, rájuk 6442 választópolgár szavazhat.

A XI. kerületben, Újbudán az 5. és a 14. egyéni választókerületben is képviselőválasztást tartanak vasárnap, mivel az előbbiben Orosz Anna, az utóbbiban Bedő Dávid lemondása miatt vált szükségessé az új képviselők megválasztása (áprilisban mindkét politikus a parlamentbe került). Az 5. egyéni választókerületben öt jelölt indul, ott 5756-an vannak a választói névjegyzékben, a 14. egyéni választókerületben két jelöltre voksolhat a 7217 szavazó.

Hantoson a 444 cikke szerint azért kellett kiírni az időközi képviselőválasztást, mert a működéshez szükséges létszám alá csökkent a képviselők száma. A választáson összesen tíz jelölt indul a három megüresedett képviselői helyért, a névjegyzéskben 755 szavazó szerepel.

Forrás: telex.hu, 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.