Kiugróan magas az orvoshiány a fővárosban: a legfrissebb adatok szerint közel száz háziorvosi, illetve több mint nyolcvan fogorvosi állás betöltetlen – írja a Blikk.hu.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szeptember 1-jei adatai szerint országszerte 843 alapellátó praxisban nem volt orvos és ezek közül 607 üres körzetben háziorvos nem volt, 236-ban pedig az alapellátó fogorvos hiányzott. A fővárosban 92 körzetben nincs háziorvos, valamint 81 alapellátó fogorvosi praxis is üres, így ezekben a rendelőkben csak helyettesítéssel oldható meg a betegek ellátása.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapestről készült kiadványa szerint 2020-ban a budapesti kórházakban – az ezer ágynál többet működtető szakterületek közül – a fertőző, a pszichiátriai, továbbá a csecsemő-, gyerekgyógyászati osztályokrólhiányzott a legtöbb orvos, míg a szülészeti-nőgyógyászati, bőr- és nemibetegellátó, valamint reumatológiai osztályokon orvos többlet volt.

Brutális az orvoshiány Budapesten, 92 körzetben háziorvos sincs

Illusztráció: 123rf.com

Arról, hogy egy átlagos dolgozó mennyit áldoz a keresetéből egészségügyre, illetve, hogy mennyi orvos és ápoló kellene, hogy tényleges megoldódjon a probléma, a Blikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Blikk.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Sajnos vidéken is nagyon rossz a helyzet. Általánossá vált a háziorvosok hiánya és a korházak is egyre sürűbben jeltenek be osztályok megszűnéséről, ami azt jelenti, hogy akár száz km-es távolságokat is meg kell tenni, ha szükséges.
Ez a válság egyértelműen a fidesz-kdnp bűne!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Remélem a sok fideszhivö beledöglik a szeretett kormánya 12 éves szuper intézkedéseibe, ez ám a jólét , igen a zsiros OV jóléte az meg szarik a népre, fontos hogy ö és bandája luxus kürházakban gyógyuljon,,
gina
@ómió: Te elmebeteg proli állat fogatlan agyatlan segg ,,,12 éve fidesz uralom van, de annyira primitiv vagy,,, elittad az eszed ami volt , ébresztö
Nessy
Ja kérem, vannak ám fontosabb dolgok az egészségügyön, és az oktatáson kívül amire kellenek a milliárdok!
ómió
@gina: Mi van, bolsi latrinabúvár efftársnő!? Felmerültél egy "szusszanásra"? De azért előtte a "múltat már végképp eltörölted"? Az eszedet úgysem kellett, mert az neked sosem is volt!
gina
@ómió: Te kocsmaproli jaj te irni is tudsz , honnan másoltad ide??? hahahhahahahah a kocsma wc ben a falon volt hahahahha
ómió
@gina: Szarkupac efftársnő! Ne fortyogj, mert csak még jobban bűzlesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.