Kövér László tovább szívatja a Zuglóban egyéni választókörzetben választást nyert független országgyűlési képviselőt. Az országgyűlés őszi ülésszakának első napján mentelmi ügyekről, Nemzeti Választási Bizottságról, illetve az uniós pénzek megszerzéséhez szükséges törvénymódosításokról lesz szó a Tisztelt Házban.

Egynapos üléssel elkezdődik hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszaka; a képviselők három, az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges törvényjavaslat vitáját is lefolytatják – olvasható az MTI hírében.

Indul a parlament, a két új jobbikos képviselő esküt tehet, Hadházy nem

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond Az Országház Bora címek kihirdetésén az Országház Vadásztermében 2022. szeptember 23-án

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

A házelnök – a parlament honlapján olvasható – napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. Megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről: Tarján Lászlónéról (FKGP, EKgP), Jüttner Csabáról (SZDSZ), Várhelyi Andrásról (FKGP, független), Zsupos Lajosról (MDF), Szalay Istvánról (MSZP), Wittner Máriáról (Fidesz), valamint Fuzik János volt szlovák nemzetiségi szószólóról.

A napirend előtti felszólalások után képviselői esküt tehet Ander Balázs és Dudás Róbert. A két politikus, aki korábban is volt országgyűlési képviselő, a mandátumáról leköszönt Szabó Hajnalkát és Végh Noémit váltja a Jobbik padsoraiban.

(Ugyanakkor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek – aki tavasszal Zuglóban nyert választást és jutott mandátumhoz – Kövér László házelnök az új országgyűlés megalakulásától kezdve nem adta meg a lehetőséget, hogy letegye képviselői esküjét, miután Hadházy az ünnepélyes eskütételen tiltakozásképpen nem vett részt. A házelnök ezzel egy megválasztott képviselő munkáját akadályozza – a szerk.)

Az Országgyűlés a tervek szerint megválasztja a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hét tagját és három póttagját kilenc évre. Az NVB jelenlegi tagjainak mandátuma szeptember 30-án jár le.

A parlamentnek hét képviselő nyolc mentelmi ügyében is döntenie kell. A bíróság Hegedüs Andreának (DK), Orosz Annának (Momentum), Hajnal Miklósnak (Momentum), Tóth Endrének (Momentum), Pócs Jánosnak (Fidesz) és két ügyben Jakab Péternek (független) rágalmazás, Fekete-Győr Andrásnak (Momentum) pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt indítványozta a mentelmi joga felfüggesztését. A mentelmi bizottság Hegedüs Andrea és Fekete-Győr András esetében kéri ezt a Háztól a parlamenti honlapon elérhető indítványok alapján.

Döntés lesz Sebián-Petrovszki László (DK) tiszteletdíjának csökkentéséről is.

Ezt követően több mint három órán keresztül interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangzanak el.

Együttes általános vitában tárgyalja a Ház az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében a jogalkotásról szóló törvény és a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény, a büntetőeljárásról szóló törvény, valamint egyéb törvények módosítását. Az előterjesztések egyebek mellett lehetővé teszik az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) helyszíni ellenőrzéseinek pénzügyőri támogatását, valamint új eljárást vezetnek be a közhatalom gyakorlásával vagy közvagyon kezelésével kapcsolatos kiemelt bűncselekmények esetén.

Forrás: mti.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ebből is látszik, hogy az ellenzék mennyire ellenzéki, ők is csak megélhetési politikusok. Már rég bojkottálni kellet volna a parlamentet, Kollektíven kivonulni, kifütyülni ezt vérkomcsi ivadékot. Erre az EU is odafigyelne, ami most nagyon nem jönne jól ennek a kleptokrata bandának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Be sem kellett volna ülniük. Azért megkérdezném tőlük, hogyan érzik magukat az eu parlamentjének jelentése után- Magyarország nem demokratikus jogállam.Hogyan gondolják , milyen szerepet szánnak maguknak egy diktatórikus rendszerben-mi eddig hiába mondtuk- és hogyan képzelik el az "együttmúködést" azok után, hogy az állampárt és a kormány nyiltan a terrorista lator állam oldalára állt. Ideje lenne "áldozatot" hozni a magyar demokráciáért.
ómió
Hullaházy efftárs amúgy is "ráérős"!
117
Indul a bakterház

Cselekmény: "Nehéz az élet a parlamentben. Kövér László, az égetnivalóan rossz házmester sokat tudna róla mesélni. Sokféle dolgot tartottak felőle: hogy kommunista volt, meg liberális, meg minden, csak épp akasztott ember nem volt.
Nem lett belőle becsületes ember, se így, se úgy, csak egy pénzéhes, lusta, fukar paraszt. ...
bence
Na ez már több a soknál ! Honnan veszi a bátorságot ez a gyökér kövér ?! Hadházy helyében én tovább nem tűrném !
Irány az EU Ügyészség !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.