Tízezer-hatszázhuszonhárom nap után nehéz döntést hozott.

Facebook-oldalán jelentette be vasárnap Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP) képviselő, hogy kilép a Magyar Szocialista Pártból (MSZP) – olvasható a Telex cikkében. 

Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

Ujhelyi a bejegyzésében (melynek minden bekezdése úgy kezdődik, hogy "Valami összeragaszthatatlanul eltört") arról írt, hogy hosszú ideig tépelődött a nehéz döntésén, de végül meghozta azt, és tízezer-hatszázhuszonhárom nap után kilép az MSZP-ből. Ugyanakkor hozzátette, hogy nem a tagoktól és a szavazóktól köszönt el, hanem „a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől”.

A bejegyzésben kitért rá, hogy ő próbálta felrázni a pártközösséget, a tavaszi ellenzéki választási vereség után "kíméletlen őszinteséggel" vázolta föl az MSZP állapotát, de ahelyett, hogy ez megindította volna a tisztulá falát, csak "kivívtam vele néhányak intrikus haragját, ami szép lassan elfojtotta körülöttem a tiszta levegőt.”

Ujhelyi arra is kitért a bejegyzésben, hogy marad továbbra is EP-képviselő, és „a szociáldemokrácia képviselete és társadalmi erejének felvirágoztatása érdekében könnyen lehet, hogy most különváló útjaink összefutnak majd még egy közös mozgalomban”.

A Telex a cikk végén idézi az Ujhelyiről szóló wikipedia-oldalt, amely szerint az EP-képviselő 1993-ban lépett be az MSZP-be, 1994-2002 között Szegeden volt önkormányzati képviselő, 1999-től pedig a Fiatal Baloldal országos alelnöke is volt, 2000-től pedig az MSZP országos elnökségének is tagja lett. 2004-2010 között, majd 2014-2017 között a párt alelnökeként dolgozott. 

2002 októberétől miniszterelnöki főtanácsadó lett, 2004-2006 között kormánymegbízott volt, 2006. július 1. és 2008 májusa között az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turizmusért és sportfejlesztésért felelős államtitkára volt.

Ujhelyi 2002-től volt országgyűlési képviselő, 2010-2014 között az országgyűlés alelnöke is volt, 2014-től pedig az MSZP EP-képviselője.

Forrás: telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Na végre, még két embernek kellene kilépni, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak. Az mszp-t meg egye meg a fene Kunhalmi Ágikával együtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Igaz is! A Böszme mellett a "méltó helye"!
Csizmás Kond
...szemellenzős...épp ő képviseli azt a műfajt...és az olyan alakok tették végig azzá mint ő...egyoldalú, egylövetű, egyelvű akarnokok, aki a más javain élősködtek.
icegygenabro
KDNP-be átülni gerinces dolog,úgy hogy törvényt módosítunk...
Csizmás Kond
Nem jött össze...arról szólt volna az egész hogy így a kilépésével a párt felére csökkent...:)
rokker33
Na újhülye a dékába a helyed :) Ott is van pár hozzád hasonló senkiházi!
lampa laz
Na végre, még két embernek kellene kilépni, Hiller Istvánnak és Harangozó Tamásnak. Az mszp-t meg egye meg a fene Kunhalmi Ágikával együtt.
jesz
Újhelyi politikai életében az volt nagy küzdelem, amikor Szanyival mérkőzött meg az unijós képviselői helyért...sikeresen kigolyózta Szanyit...
icegygenabro
Fideszfelszopónak kijavítva: Fideszből kilépni, KDNP-be átülni gerinces dolog,úgy hogy törvényt módosítunk...
emerencia
@Horizont: ma 10:37 Van azért ott még értékesnek látszó politikus több is. (Pl. Komjáthi és Kórózs) Sajnos maga a párt egyre lejjebb süllyed. Nem tudni, hogy a titokban vajon kik játszanak össze a Fidesszel.
justhpeter
Ezek szerint vége az mszp-ben a nagy generációnak. Azért nem tudom elfelejteni, hogy Horn Gyula óta ez a csapat tevékenyen hozzájárult a párt leépüléséhez ha csak a szavazati százalékokat nézzük. Ha azt nézzük, hogy az "elmút 12 évben" hűségesen legalizálták a NER-demokráciát a parlamentben, azt kell mondanom megértem a leépülést. Nincs baloldali párt, nincs szociáldemokrata eszme és nincs szociáldemokrata program, ami csak a kisebbik gond. A komolyabb probléma a nem növekvő támogatói réteg, a rotáció hiánya a vezetés személyi állományában és az értelmiségi szakértői gárda alvó állapota.
Gazella
@KisTehen: cuncika.. Ujhelyi nem ül át sehova. Független baloldali szocialista marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.