A levél írói kiemelték "középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

Nem várt helyről érkezett a pofon a kormánynak: A Kölcsey gimnázium egykori Fidesz-alapszervezetének tagjai is kiállnak az elbocsátott tanárok mellett és Kövér idézetével üzentek

Fotó: Facebook

Annak idején még a Kölcsey gimiben is volt Fidesz-alapszervezet Kölcsey Fidesz Kör néven – írja a 444.hu. Annyira, hogy amikor Francois Mitterrand francia elnök 1990 januárjában ellátogatott a már akkor is franciaszakos gimnáziumba, a suli fideszes diákjai molinóval készültek a nagy alkalomra. Ez állt rajta:

„Liberté, égalité, fraternité. Monsieur le Président c'est ce que vous ne trouvez pas ici.”

Vagyis:

Szabadság, egyenlőség, testvériség. Elnök úr, ezeket itt nem találja

Az akkori állampárthoz hű iskolavezetés elvette a molinót. Az alapszervezet egyik diák tagja ezután nyilatkozott a Le Monde-nak arról, hogy sztálinista az iskola vezetése, illetve hogy a diákok szabadságot és demokráciát követelnek. Akkor majdnem kirúgták ezért. Most ő is azok között a gimis Fidesz-alapítók között van, akik közös szövegben álltak ki az egykori pártjuk által kirúgott kölcseys tanárok mellett.

A szövegben ez áll:

Alulírottak, a Kölcsey Ferenc Gimnázium Fidesz-alapszervezetének egykori tagjai kiállunk a Gimnázium jogellenesen elbocsátott tanárai mellett. Támogatjuk a közoktatás állami elismerését és megújítását követelő pedagógusokat.

Középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

A most jogsértő módon elbocsátott tanárok között van, aki még minket is tanított. Nagyon büszkék vagyunk rá! A jogtipró elbocsátók között van, aki párttársunk volt. Nagyon szégyelljük.

Sejtettük, hogy a fiatalság előbb-utóbb elmúlik. Azt nem, hogy a demokrataság is.

Hozz reá víg esztendőt!

László Richárd

Maróti Benedek

Somlai János

Timár Miklós

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Philip Marlowe: 16.41: Most éppen mit?
Nem volt a Kölcseyben fidesztagozat?
Nem lógott tábla a vice nyakában?
Nem nyilatkozott a fentiek szerint, szóról-szóra?
Akkor mi is volt a ""hazugság""?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
HA ÉN DIÁK LENNÉK SIMÁN BALHÉBÓL KIMENNÉK ÉN IS TÜNTIZNI!!! UGYANIS A DIÁKOK NEM SŰRŰN TÖRŐDTEK SOHA SEM A TANÁROK FIZETÉSÉVEL, DE AZZAL SEM, HOGY MELYIK SZABÁLYSÉRTÉS, ELJÁRÁSI VÉTSÉG VÉGETT RÚGTÁK ŐKET PICSÁN! AKKOR RÉGEN IS LESZARTÁK, MA IS LESZARJÁK, MÉG JOBBAN! > PERSZE >> HA BE VAN ÍGÉRVE, HOGY LÓGHATTOK, MEG HA HÜLYÉK MARADTOK SEM FOGTOK MEGBUKNI, nos >> MELYIK AZ A BAROM DIÁK AJKI NEM MEGY TÜSTÉNKEDNI???
Ezek a tanárok nem tanárok ezek a kommunista érdekszolgák, akik elkötelezettjeik a zavarkeltésnek! Most ezt diktálja gyurcsány-dobrev elmebeteg hazaáruló páros, hát ezt teszik!
Németh István
Ja ez fontos >> az, hogy a Kölcsei nagy magyar volt, abból nem következik hogy akik kimennek tüntetni nem lennének szar-fos magyarok! Ráadásul azért, hogy a szabályokat, előírásokat sértő felelős oktatói kötelezettséget semmibe vevőket elvtelenül és jogot sértő módon támogassák!
Eleve aljasságra ösztönző, ellenségeskedést gerjesztő, engedetlenségre nevelő tevékenységet fejtenek ki a tanárok az ideológiai elkötelezettségükkel! NAGY-NAGY SZAROK!!!
Aki Én
@Németh István: Te tényleg odáig jutottál ennyi idő alatt, hogy fizetésemelés?
Jesszus...
Németh István
@Aki Én: IGEN!!! Jesszus !! mert a moslék dk. a még moslékabb szakszervezeti nyalógépek útján erre az időszakra időzítették egy befolyásolható réteg hőbörgését - in. ál-bérkérdés témában! Amely annyiban és csak annyiban igaz, hogy a jövedelmek rendezése egyre nagyobb teret ölel és még fog is felölelni! Az állam nagyon nehezen tudja egyensúlyba tartani azt a szemétség sorozatot amit a moslék Európai balliberálisok művelnek és kényszerítenek rá az országra mégpedig úgy, hogy a kormány a nemzetbiztonsági szempontból káros elemeket nem löki ki az országból! Ezek a hangadók okozta károk általában nagyobbak mint amit sok esetben el lehetne és tudna viselni! Ezt úgy hívják hogy belső ellenség és hazaárulók csapata!
Ez ellen kell összefogni és nem a zavarkeltésnek teret adni! Persze ehhez magyarnak is kéne lenni! >> ugyebár nem a Kölcsey gimnázium tanárai és foseszű diákjai mintájára!
Németh István
Ez a vén hülye kurva, egy kivénhedt szaros talpakat nyaló szemét lefizetett szajha aki senkinek se kell ez na Nóbel díját jutalmul kapta, hogy velejéig segített benyalni a makron buzi feleségének!
Lepényleső
...tehát ez milyen állam prominensünk szerint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.