Az ideinél összességében 29 százalékkal fognak többe kerülni az autópálya-matricák – ezt az Mfor.hu számolta ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-től a közérdekű adatigénylésükre kapott adatok alapján.

Közel 30 százalékkal drágulnak a Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium által üzemeltetett autópályák díjai

Fotó: pixabay.com

A NÚSZ a lap rendelkezésére bocsátotta, hogy idén augusztus végéig mennyi fogyott a különböző fajtájú és időtartamra szóló matricákból, a lap ez alapján számolt – idézi a lapot a Telex.

A bonyolult számításra azért volt szükség, mert idén először nem egységesen, az augusztusi, idén 15,6 százalékos éves inflációval emelték meg az útdíjhasználati díjat. A differenciált emelés – amiről szeptemberben mi is hírt adtunk – azt jelentette, hogy voltak csak 5 százalékkal dráguló matricák, de olyanok is, amelyek 40-70 százalékkal kerülnek többe.

Az már csak külön érdekessége a dolognak, hogy a pénz nem az államé lesz, hanem az autópályák építésére és üzemeltetésére kiírt 35 éves koncessziót tavasszal elnyert, a kormány közelébe erősen beágyazott konzorciumé. Mint ismert, szeptember elsejétől 1237 kilométernyi autópálya a Mészáros Lőrinchez és más kormányhoz közeli magántőkealapokhoz, illetve alvállalkozóikhoz köthető Themis konzorcium kezelésébe került.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ez van! És nem is fog változni, míg a fidesz szavazóbázisát analfabéták, és mélyszegénységben élők adják. Őket valóban nem érinti sem az autópályadíj sem a gáz ár emelés, mert nincs se autójuk se gázkazánjuk. Orbán ezt az állapotot igyekszik konzerválni, mert ez biztosítja a hatalmon maradását. Rendkívül költséghatékony megoldás, mert 4 évente mindössze egy zsák krumpliba és pár ezer Forintba kerül neki egy szavazat. Erről nem azok a szerencsétlenek tehetnek akik újra meg újra rájuk voksolnak, hanem azok, akik tudatlanságban, rabszolga sorsban tartják őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
A koncesszióban vállalt feladatok az ott foglalt árképzési elvek - ez egy dolog, a "szeretem a pénzt" nevű mohósági játék meg egy másik dolog. Lenne itt egy állam, a harmadik, de az meg ebben az irányban egyszerűen nem létezik !
telegdilaci
@Qqberci:Ez megint egy jó üzlet volt Mészárosnak,a Magyar Embereknek viszont nem,nem értem miért kellett a Nemzet vagyonát ismét bűnözők kezére játszani! @szép új világ:
mackoka46
Rezsi sziszi tudja ezt ? Csapja szét az alaptörvény asztalát.
134.bátor
Nem változik itt semmi. Ha meg nem kapnak pènzt, hisztèriáznak,öklöt ráznak,megsèrtődnek.
Macskaszem
@telegdilaci: Mert a bűnözők nem szokták más kezére játszani, legfeljebb a bűntárséra.
ómió
Hát, kinek infláció kell az emeléshez, kinek elég akár egy kartell is...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.