Az ideinél összességében 29 százalékkal fognak többe kerülni az autópálya-matricák – ezt az Mfor.hu számolta ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-től a közérdekű adatigénylésükre kapott adatok alapján.

Közel 30 százalékkal drágulnak a Mészáros Lőrinchez köthető konzorcium által üzemeltetett autópályák díjai

Fotó: pixabay.com

A NÚSZ a lap rendelkezésére bocsátotta, hogy idén augusztus végéig mennyi fogyott a különböző fajtájú és időtartamra szóló matricákból, a lap ez alapján számolt – idézi a lapot a Telex.

A bonyolult számításra azért volt szükség, mert idén először nem egységesen, az augusztusi, idén 15,6 százalékos éves inflációval emelték meg az útdíjhasználati díjat. A differenciált emelés – amiről szeptemberben mi is hírt adtunk – azt jelentette, hogy voltak csak 5 százalékkal dráguló matricák, de olyanok is, amelyek 40-70 százalékkal kerülnek többe.

Az már csak külön érdekessége a dolognak, hogy a pénz nem az államé lesz, hanem az autópályák építésére és üzemeltetésére kiírt 35 éves koncessziót tavasszal elnyert, a kormány közelébe erősen beágyazott konzorciumé. Mint ismert, szeptember elsejétől 1237 kilométernyi autópálya a Mészáros Lőrinchez és más kormányhoz közeli magántőkealapokhoz, illetve alvállalkozóikhoz köthető Themis konzorcium kezelésébe került.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Ez van! És nem is fog változni, míg a fidesz szavazóbázisát analfabéták, és mélyszegénységben élők adják. Őket valóban nem érinti sem az autópályadíj sem a gáz ár emelés, mert nincs se autójuk se gázkazánjuk. Orbán ezt az állapotot igyekszik konzerválni, mert ez biztosítja a hatalmon maradását. Rendkívül költséghatékony megoldás, mert 4 évente mindössze egy zsák krumpliba és pár ezer Forintba kerül neki egy szavazat. Erről nem azok a szerencsétlenek tehetnek akik újra meg újra rájuk voksolnak, hanem azok, akik tudatlanságban, rabszolga sorsban tartják őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
@Qqberci:Ez megint egy jó üzlet volt Mészárosnak,a Magyar Embereknek viszont nem,nem értem miért kellett a Nemzet vagyonát ismét bűnözők kezére játszani! @szép új világ:
m73
Hol vagytok fidesz csinovnyikok? Ennél a hírnél sem fröcsögtök orba-szájba:-).
mackoka46
Rezsi sziszi tudja ezt ? Csapja szét az alaptörvény asztalát.
134.bátor
Nem változik itt semmi. Ha meg nem kapnak pènzt, hisztèriáznak,öklöt ráznak,megsèrtődnek.
Macskaszem
@telegdilaci: Mert a bűnözők nem szokták más kezére játszani, legfeljebb a bűntárséra.
ómió
Hát, kinek infláció kell az emeléshez, kinek elég akár egy kartell is...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.