Eltűnt egy évente 25 millió lőszer gyártására alkalmas gépsor Magyarországról – ezzel a címmel közölt terjedelmes cikket a 24.hu. A sztori elég kacifántos, ezért érdemes az egészet elolvasni- szemlézi a 444.hu.

Szóval a miskolci székhelyű Borsodi Általános Gépgyár Kft.-ről (BSGÉP) van szó, amelyről a 24.hu tényfeltárása többek között annyit tudott meg, hogy érdeklődött a cégszerzés iránt Balajti László, a titkosszolgálatok egykori vezetője, illetve Pintér Sándor jobbkeze, Tasnádi László is tárgyalt az ügyben. Végül a több más tranzakcióban is érdekelt – többek között a Dunaferrnél is felbukkanó – Mikó István lett a befutó, legalábbis ő azt állítja, hogy megvette Jurij Shabajkin orosz vállalkozó üzletrészét, és ezzel beszállt a BSGÉP-be.

A 24.hu tényfeltáró cikke szerint eltűnt egy több tízmillió lőszer gyártására alkalmas gyártósor Magyarországról

Fotó: 123RF.com

A jelen helyzet előzménye, hogy Mikó – állítása szerint – megvette a kitoloncolt orosz vállalkozó üzletrészét a cégben, ezt viszont a kisebbségi tulajdonos, Papp Csaba nem fogadja el, ezért Mikó perre vitte az ügyet.

Az eljárás során sejlett fel, hogy az ügy már nem is a tulajdonszerzés körül forog, hanem a cégben levő vagyonelemek – főként a lőszergyártő gépsor – megszerzése a tét. Mivel minden ilyen tranzakció nemzetbiztonsági felügyeletet is kap, ezért több állami szerven is végigment az ügy, s végül kiderült, hogy noha a BSGÉP felajánlott az államnak a hadiipari gépsort, az kézen-közön eltűnt.

A bírósági perek anyagából azt lehet kihámozni, hogy tovább kavarodott a helyzet: a Pénzügyminisztérium szerint a lőszergyártó visszakerült a gépsort szállító országba, azaz Törökországba, a török illetékesek viszont azt közölték, hogy náluk nincs – írja a 24.hu.

Ha a céges perben végül Papp Csabának adnának igazat, a vállalkozás többségi tulajdona és a két kamionnyi rakományt jelentő gyártósor feletti rendelkezés is visszaszállna az orosz többségi tulajdonosra, Jurij Shabajkinra. Ez a fordulat újabb nemzetbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket nyitna meg.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Oroszoknál keresték már?? A nemzetbiztonsági szolgálatok volt és jelenlegi főnöke meg még a helyén van?? Vagy a portás vót...na, majd azt előveszik, hogy nem ellenőrizte a kimenő rakományt. józan esze megáll az embernek, és amerre néz csak a lopást,a hazaárulást látja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...érdekes lenne ha atombombagyártó gépsor tünt volna el...de így...amúgy ha az a gépsor egy orosz tulajdona volt akkor miért nem kérdezik meg a tulajt hogy hól van ?
jesz
egy szabadszemmel jól látható nyomravezetői díj felajánlásával pik-pak meglenne a gépsor pontos helye, birtokosa.
CsipkeRózsa
Régebben még azon csodálkoztunk, amikor egy patak feletti kis híd tűnt el. Következik egy egész gyár eltűnése.
kereső
Oroszoknál keresték már?? A nemzetbiztonsági szolgálatok volt és jelenlegi főnöke meg még a helyén van?? Vagy a portás vót...na, majd azt előveszik, hogy nem ellenőrizte a kimenő rakományt. józan esze megáll az embernek, és amerre néz csak a lopást,a hazaárulást látja.
cirip
Nehogy a tényfeltáró cikkíró is eltűnjön... :(
csak úgy....
@KisTehen: a te füled mögött más van! :)
sokanvagyunk
Ezek nem gazember zsebtolvajok, épp ezért kérem, finoman bánjanak az urakkal.
gina
Azt már régen eladták a fidesz tolvajok, OV a Kakadú és a többi jómadár

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.