Czeglédy Csaba, a büntetőper elindítója számolt be arról közösségi oldalán, hogy Kovács Andrást, az Origo munkatársát rágalmazás vétsége miatt ítélte el a Kúria – írja a 24.hu.

A Kúria is elmarasztalta a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatával kitüntetett origós újságírót
Fotó: Youtube

Tavaly még a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését kapta Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnöktől a Szabad Sajtó ünnepén “a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” (idézet az MTI tudósításából)

- idézte Czeglédy bejegyzésében.

A Kúria indoklása szerint

nem tartotta be a rá irányadó szakmai szabályokat, és nem járt el jóhiszeműen akkor, amikor egyetlen forrás alapján, a forrás által állítottak valóságtartalmának legcsekélyebb ellenőrzése és legalább az érintett álláspontjának megismerése nélkül jelentette meg a cikkét.

A DK politikusa nyomatékosította, ahogy ígérte, "nem fogja hagyni, hogy a fideszes propagandisták megússzák a hazugságok gátlástalan terjesztését".

A Kúria döntése alapján az már biztos, hogy Kovács András a következő rágalmazási ügyének már úgy fog “nekivágni”, hogy egyszer már elítélték, tehát súlyosabb büntetést fog kapni

- tette hozzá.

Az előzményekről Czeglédy Csaba bejegyzésében olvashat bővebben:

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
orbanisztánban a hazúgság kifizetödöbb mint a becsület! -szegény magyarország...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
A doktorminiszterelnökúrnak nincs jogérzéke és jogi tudása még ahhoz sem, hogy olyan embereket tüntessen ki akik ellen nem folyik, vagy fog folyni büntető eljárás:Szerinte azokat kell kitüntetni aki a mások becsületébe gázolnak minimum, vagy a a jó hírnébe ütköző módon jelentetnek meg cikket a médiákban!Ezek a a jó újságírók!Ha ebben , mármint a kitüntetések odaítélésében is hibázik, akkor agy országot hogy tud elvezetni?Vagy ez utóbbi esetben nem is kell jogismeret?
ómió
Nahát! Ezt a "makulátlan" Czeglédy efftársat "báncsák"? És az áfacsalását még nem sikerült Kovácsra hazudnotok, efftársak!?
Németh István
Na a ceglédi így is-úgy is egy szar senki egy utolsó bűnöző és rohadjon meg!
balos
@nyilaspityuka:Ezzel azt akartad mondani,hogy a tömeggyilkos seggek neked a megfelelő életterek!
drrotf
A hozzászólásokat olvasva azt gondolom, hogy a többség nincs tisztában azzal, hogy a személyiségi jogok minden embert megilletnek.Azt gondolják, hogy akiket ők szar embernek tekintenek annak ilyen joga nincsen, nekik nem jár a jogvédelem, és a bíróságnak talán figyelembe kellene venni azt ,hogy nekik mi a véleményük a szóban forgó emberről!Sajnos hiába van már nálunk régóta demokratikus rendszer a jognak a szerepét még sokan nem értik, és ezt a hatalom és annak csicskásai rendszeresen kihasználnak!Ezért kell a demokratikus jogokért nap mint nap megküzdeni.
evacica
Ennél a kormánynál azok érvényesülnek akiknek nincs semmilyen erkölcsi tartásuk! Hiába fejétől bűzlik a hal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.