Gyimesbükkön kicsinek bizonyult a magyar állam támogatásával felújított, három éve avatott óvoda, amelyben még csak húsz gyerek tanulhatott, ezért szombaton új óvodát avattak.

Újabb magyar óvodát avattak Gyimesbükkön – kicsinek bizonyult a a magyar állam támogatásával felújított, három éve avatott óvodaFotó: Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A történelmi Erdély egyik legkeletibb településén, amely ma közigazgatásilag a moldvai Bákó megyéhez tartozik, két hosszú programos és egy rövid programos csoport, összesen 58 gyermek kezdte meg a tanévet a magyar állami támogatással épített új óvodaépületben, amelynek ünnepélyes avatóját szombaton tartották.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke arra kérte Oltean Pétert, a település RMDSZ-es polgármesterét, hogy

vigye el román kollégáinak annak az üzenetét, hogy a csángómagyarokkal és a magyarországiakkal mindig jó összeadni az erőket és a lehetőségeket, mert mindenki nyertese lesz az együttműködésnek.

Tánczos Barna, a román kormány környezetvédelmi minisztere azt hangoztatta, hogy Gyimesbükk ma nemcsak Bukarestből, hanem Budapestről, nemcsak Bákó megyéből, hanem Hargita megyéből is támogatást kaphat.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Nem vagyok tovább hajlandó a befizetett adómból semmilyen erdèlyi óvodát,templomot, bármit, vagy bárkit támogatni!!! Tiltakozom ,hogy az èn adómból támogassák ezt a nèpsèget!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Nem a kettős állampolgárság a gond, hanem a szavazati joguk! Milliárdokért a fotelben ülve még a holtak helyett is szavaznak, de az . ódiumát már nem vállalják
balos
Ritka szemét "emberek" alkotják a tömeggyilkos fideSSes nemzethy maffiát!A családjukért még a hazát is átjátszák a muszka kinai kezekbe!
csak úgy....
fussa a magyar ingatlanokból kilakoltatott magyarok vagyonából az orbánra szavazók gyermekeire... :)
a magyarokon ki a picsa segít ?
namihami
Vajon a fűtését gázkazános központi fűtéssel oldották meg vagy a jóhazai szisztéma szerinti, helyiségenkénti jancsikályhával!?!?!?
Nehogy már szegény erdélyi ""testvérek"" valami technológiailag túlhaladott gázfűtőrendszerrel legyenek túlterhelve!?!?! Bátran osszuk meg velük az új fideszmagyar technológiát.
ómió
Nemzetpolitika!? Hát, ez, bizony, tényleg nem efftársi!
Mobil123
A fűtés számlát is mi fizetjük? Gondolom ott nem 18-20 fok lesz a gyerekenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.