Közleményt adott ki Orbán Viktor egykori iskolája, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola.

Szembement Orbánnal egykori iskolája, amely "megpróbált belőle embert faragni"
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadása alkalmából tartott ünnepi istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2022. október 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök egy tavalyi videójában beszélt arról, hogy ebben az iskolában töltötte diákéveit, amelyek élete legszebb évei voltak. 

Amikor elmegyek a gimnázium épülete mellett mindig elérzékenyülök egy kicsit, mert hálával gondolok a tanáraimra, akik megpróbáltak belőlem embert faragni

- fogalmazott akkor Orbán Viktor.

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára írta alá azt a közleményt, amely szerint az iskola pedagógusai szolidaritást vállalnak mindenki mellett, akiket az elmúlt években, évtizedekben hátrány ért azért, mert felszólaltak az oktatásügy állapota ellen, kiemelve azokat is, akiket elbocsátottak ezért – írja a Blikk.hu.

A Teleki Blanka Gimnázium pedagógusai az intézmény hivatalos Facebook oldalán fejezték ki szolidaritásukat a kollégáik mellett szombat délelőtt:

Kiállunk mindenki mellett, akit azért ért az elmúlt években, évtizedekben hátrány, mert a jobbá tétel szándékával fel mert szólalni az oktatásügy akkori vagy jelenlegi állapota ellen. Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett. Elutasítjuk, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani.

Arra is felhívták a társadalom figyelmét, hogy az utolsó órában vagyunk:

ha nem lesz változás, az oktatás össze fog omlani. Mi maradni és tanítani szeretnénk – egy olyan iskolai rendszerben, ami a diáknak és tanárnak egyaránt jó, hasznos, emberséges. Ami nem gyermekmegőrzőként funkcionál, amiben a gyerekek és tanárok nem túlterheltek, ahol jó tanulni és ahol megéri dolgozni. Ennek az eléréséhez kérjük már évek óta (és most is) a társadalom támogatását.

A közlemény összesen 55 pedagógus nevében íródott, amit 48-an nevüket felvállalva írták alá.

Forrás: Blikk.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Embert akartak faragni belőle, de kicsi volt a balta...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Emberbőrbe bújt hiénából nem lehet embert faragni !
evacica
Hát ez a kísérlet nem sikerült, bizony ez kudarc az iskolájának!
amortizáltok
@Németh István: nem kell a seggtől elhajolni értjük igy is nyalhatoó
amortizáltok
vettük észrre hogy szarabbnak sikeredett.
Németh István
Sajnos a gyurcsány-dobrev álom akarata érvényesült a nagyon hülye dk. nyaló pedagógus szakszervezet és a még hülyébb kommunista bérenc csökevények a tanárok esetében! A teljesség okán a tanulók és a szüleik aljas bevonása, mi több akár kényszerítése a világon a legaljasabb dolog! Nyilván ezzel ti is így lennétek ha gondolkozni tudnátok! DE NEM tudtok! Valójában a tanulók agresszióra való nevelése a szülők támogatásával azért nem semmi művelet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.