Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 20,1 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább, jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Rekordot döntött az infláció szeptemberben! Brutláisan drágult minden

Fotó: Pixabay

A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 4,1 százalékkal nőttek.

Az élelmiszerek ára 35,2 százalékkal emelkedett, ezen belül leginkább a kenyér 76,2 százalékkal, a sajt 68,0 százalékkal, a tejtermékek, valamint a vaj és vajkrém 66,3 százalékkal, a margarin 61,2 százalékkal, a száraztészta 60,2 százalékkal, a tojás 53,7 százalékkal drágult.

A rezsicsökkentés szabályainak augusztus 1-jétől hatályos módosítása következtében a háztartási energia 62,1 százalékkal drágult. Ezen belül a vezetékes gáz ára 121,0, az elektromos energiáé 28,9 százalékkal nőtt. A palackos gáz ára 45,0, a tűzifáé 43,8 százalékkal növekedett.

A tartós fogyasztási cikkek 14,7, a szeszes italok, dohányáruk átlagosan 13,2, ezen belül a szeszes italok 16,5 százalékkal drágultak. A járműüzemanyagok ára 5,8 százalékkal lett magasabb. A szolgáltatások díja 8,2 százalékkal emelkedett. 

Forrás: mti.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: minket jobban érint, mint bárki mást. Ársapka, vagyis brutál infláció meg már tavaly volt.
Te, hogy a faszba lehetsz ennyire megvezethető, ostoba komcsicska, de tényleg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Apfelbaum: Na, itt aválasz az mnb elemzésében: a havi inflációs változások sima összeadása- a kummulativ inflácó 20,1 %- Tehát a kormány törvényt sért, amikor ehhez a havi összeadott inflációs adatokhoz határozza meg a nyugdijak korrekcióját. Az mnb elemzése, egyébként nagyon világos és egyértelmű:www.mnb.hu/letoltes/inflacios-alapmutato-aktualis-havi-ertekeles.pdf
Eladott Ország
@fideszes gyökér: ma, 12:20 ♦ A több fizetésből többet lehet költeni. Fizetésemelés több fejlesztés. Beindult a fogyasztás. Javul az ország kockázati megitélése... a közpénztévé szerint.
uploads.disquscdn.com/images/cd9d62bf11f812c36969a7d0cf2ba17dad563fd59b1bccb1f22b8185df812541.jpg?w=800&h=471
kereső
@sgl: Nem csodálkozom- az a bunkó, primitiv eu ellenes szöveg, amit orbán lenyomott Berlinben, druzsba pjotr moszkvai útja nem növeli a bizalmat, a hitelességet.
ómió
@Aki Én: Olyankor soha nem figyelsz, bolsiék gyagyása. amikor a brüsszeli efftársaitok "döntenek"? Sokszor az is elég, ha "előzetesen nyilatkoznak", leginkább a háborúval összefüggő valamilyen kérdésben. A tőzsdék árai sokszor a plafonig ugranak - még, ha efftársiasan ezt lehazudni illik is! Figyelés helyett inkább a tetves komcsicskaságod másrahazudása köt le?
ómió
@Yeromos: Bolsicsicskaságodnak erről annyit, hogy ez azért van, mert így hazudjátok! Eddig pl. az augusztusi infláció a cseheknél, a baltiaknál is magasabb volt, mint nálunk, de a lengyel meg a román szint is közel volt a miénkhez. Közgazdaságilag úgy mondják, hogy a gócponthoz, a háborúhoz minél közelebb eső piacokra van a krízisnek a legnagyobb hatása és itt is ez látszik. A forintrontás meg tradicionális jelenség, már a háború előtt is "dübörgött". Gazdasági oka akkor se volt, viszont a szakmai köntösbe bújtatott politikai "állásfoglalások" mellett (van a "Zorbánnak" rosszakarója bőven, hogy ez a pénzpiacokat is elérje) a néhány efftárs részéről is elismert forinthekkelés (Soros efftársatok hedge fund-jai ebben az "ász") ezügyben nonstop zajlott, amire most még a háborús hatások is rátsznek. A fogyasztást terhelő adókat meg még a Böszme efftárséktól örökölte a kormány, az államcsődveszéllyel együtt, amit sikerült elhárítania. Ha meg mocskos kommunista bandát látnál, amelyik csak lop, állj a tükör elé Böszme meg Libás efftársaid kormányainak tablóival együtt és meglátod!
Dr. Proktor
Ne higgyetek a szemeteknek, fületeknek - hasít a gazdaság...
Kormányunk megvéd minket az inflációtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.