Ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal, eddig nem látott mértékű béremelés jöhet a pedagógusoknak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Soha nem látott béremelést ígért Gulyás Gergely a tanároknak – de van egy feltétele
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kiemelte: a megállapodással 2025-re elérhető az a cél, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok. Jövőre csaknem 21, majd 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés – közölte.

Gulyás Gergely szerint ha sikerül megállapodni, már január 1-jén az eddig tervezett 10 százalék helyett megvalósulhat a közel 21 százalékos emelés.

Megjegyezte: a rendszerváltás óta háromszor kaptak jelentős béremelést a pedagógusok, ebből kettő az Orbán-kormány idején volt.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Már megint az EU ellen uszítanak!!! A képviselő bérének horror emeléséhez miért nem várták meg az EU-s pénzeket??!! Gyalázatos hazug népség!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
ez semmi más,mint emberek összeugrasztása...igen sokakat irritálni fog a tanárok 770 ezre, ha az övék marad 350...egy megoldás van, uniós minimálbér...
szép új világ
Gulyás és a fidesz a szavahihetőségéről híres, nem de?
Dr. Proktor
Remélem a pedagógusok felkapták a lábukat mikor jött ez a handagolyó...
ómió
Szóval, a tanár efftársak se bíznak a brüsszeli földijeikben!? De, akkor, miért nem ott "tüntetnek"!? Itthon "efftársi"!?
Istenakinincsen
@verőce21: tegnap, 20:08 :)))) ez vicc volt?: "dr. Miniszterelnök Úr" annyi mindent megígért már...és valahogy semmi sem lett úgy!
VASTAGBŐR
a fegyverpénz is ilyen volt ... aztán annyi ..
aztán lett belőle "nem mondhatsz fel" meg "lődd be magad"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.